Најновије

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ИЛИ НЕ: Овако је гласао Београд!

Према прелиминарним резултатима једног страначког изборног штаба председнички кандидат Српске напредне странке Александар Вучић однео је убедљиву победу и у главном граду.

Избори (Фото: Танјуг принтскрин)

Према првим пребројаним резултатима 44,7 одсто грађана свој глас дао је Вучићу. Одмах после њега највише поверења придобио је Саша Јанковић испред групе грађана "За Србију без страха", и то 23,3 одсто гласова. Љубиша Бели Прелетачевић, лидер покрета "Сарму пробо ниси", узео је 12,9 одсто гласова, док је Вука Јеремић као председника видело 6,1 одсто Београђана. На нивоу Републике, резултати су мало другачији. Грађани Србије дали су 11 одсто већу предност Вучићу, док је зато Јанковић остао без 7 одсто гласова у односу на резултат у Београду. У прилог победнику на републици отишло је и 3 одсто мање гласова за Белог, бар у односу на гласачко тело Београда. Тек незнатна разлика је у броју заокужних листова са именом Вука Јеремића - свега 0,4 посто више овај кандидат је освојио у престоници. Ипак, ово су тек прелиманрни резултати, где тек следи додатно пребројавање и померање за стаистичку грешку, али не и такву која би уздрмала резултат неприкосновнеог победника, Александра Вучића.

Велика излазност

Београд је предњачио по излазности - на бирачким местима своје право искористило је 49,12 бирача до 18 сати, док је у централној Србији то учнило њих 46,11 одсто, а у Војводини 46,45. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА