Најновије

СИТУАЦИЈА СЕ ЗАОШТРАВА: Жестоке оптужбе Русије и САД у УН!

Русија и САД су заратиле на ванредној седници Савета безбедности УН, посвећену нападу у Сирији у којем су погинуле 72 особе, а за који се сумња да је спроведен хемијским оружјем.

Уједињене нације (Фото Синхуа)

Америчка амбасадорка у Уједињеним нацијама Ники Хејли напала је Русију, јер није успела да обузда свог савезника Сирију након наводног хемијског напада у којем је погинуло више деце. Показала је и фотографије мртвих.
Британија, Француска и Сједињене Америчке Државе представиле су нацрт резолуције у којој се тражи покретање истраге о нападу снага сиријског председника Башара ел Асада за напад у коме су страдале 72 особе, међу којима и 20 деце.
Сафронков: Претња Обаме изазвала овакве нападе
Овакве нападе изазвала је претња бившег америчког председника Барака Обаме војним деловањем уколико се пређе "црвена линија" и употреби хемијско оружје, изјавио је заменик руског амбасадора при УН Владимир Сафронков.
- Та одлука служи као почетна тачка за будуће провокације терориста и екстремистичких структура за коришћење хемијског оружја, да би покушали да дискредитују званични режим у Дамаску и створе претпоставку за употребу војних снага против суверене државе - рекао је Сафронков.
Подсетимо, руско стално представништво при УН је саопштило да је Русија Савету безбедности УН предложила свој нацрт резолуције о истрази о информацијама о хемијском нападу у сиријском Идлибу
Како преносе руске агенције, француски амбасадор у УН Франсоа Делатр у међувремену је рекао новинарима да Савет безбедности води разговоре на конструктиван начин. Он је додао да Француска верује да би резолуцију требало донети што пре, али да је мало вероватно да ће Савет гласати о резолуцији у среду.
Текст са свим детаљима најновијег терористичког напада у Русији, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА