Најновије

КРЕМЉ ОШТРО УПОЗОРИО ХРВАТЕ: Ево шта су рекли у вези испоруке С-300 Загребу!

Руско министарство спољних послова демантовало је написе хрватских медија да је Москва почетком 90-их година испоручивала оружје Загребу, укључујући ракетни систем С-300, кршећи тиме ембарго УН-а.

Систем С-300 (фото: Јутјуб принтскрин)

- Сматрамо да су ти медијски натписи провокација и да грубо изврћу чињенице с циљем оцрњивања политике Руске Федерације на Балкану - истакао је Кожин одговарајући на питање новинара да коментарише извештаје хрватских медија о рускима испорукама оружја Хрватској почетком '90-их година
Руско министарство спољних послова демантовало је написе хрватских медија да је Москва почетком 90-их година испоручивала оружје Загребу, укључујући ракетни систем С-300, кршећи тиме ембарго УН-а.
– Русија се доследно придржавала својих међународних обвеза, укључујући оне које су се односиле на ембарго на испоруку оружја сукобљеним странама током југословенске кризе 1991-1995 године – изјавио је у петак заменик портпарола министарства Артјом Кожин, а објављено је на друштвеним мрежама министарства.
– Сматрамо да су ти медијски натписи провокација и да грубо изврћу чињенице с циљем оцрњивања политике Руске Федерације на Балкану – истакао је Кожин одговарајући на питање новинара да коментарише извештаје хрватских медија о руским испорукама оружја Хрватској почетком ’90-их година.
– Посебно је неприхватљиво у контексту свих тих измишљотина спомињање контаката амбасадора Русије у Загребу – додао је он нагласивши да “сву одговорност сносе аутори таквих измишљотина”.
“Вечерњи лист” је објавио у четвртак да је руски амбасадор у Хрватској Анвар Азимов ових дана позвао у амбасаду на разговор Звонка Зубака, хрватског бизнисмена који се бави трговином оружја, да му састави попис оружја које је Русија наводно испоручивала Загребу, укључујући ракетни систем С-300, за време оружаних сукоба на територији бивше Југославије док је на снази био ембарго Уједињених нација, пише 24сата.хр.
Лист је детаљно описао како су деведесетих руски транспортни авиони достављали оружје углавном слећући на пулски аеродром.
Вечерњи лист тврди да располаже с додатним материјалним доказима. Њихове тврдње о томе како је Јељцин одобрио снабдевање Хрватске оружјем, укључујући део ракетног система С300, можете прочитати ОВДЕ.  Извор: Вечерњи лист, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА