Најновије

ВУЛИН: Иза протеста стоје Јанковић и Јеремић

БEOГРAД - Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин каже да ће свако ко после Aлександра Вучића буде досао на место премиjера морати да трпи поређења, и додао да се у влади ниjе разговарало о Вучићевом наследнику.

Вулин (Фото: Јутјуб)

- Свако ко после Вучића буде дошао на место премијера мораће да трпи поређења, и то неће бити нимало лако и неће ићи у корист новог премијера - рекао је Вулин за данашњи "Блиц".
Ипак, нагласио је, не сумња да ће Вучић добро изабрати.
- Вучић је оставио дубок траг и биће ми необично да га не виђам на месту на којем сам навикао да га виђам. Ипак, не сумњам да ће добро изабрати - каже Вулин.
Упитан да ли је о новом премијеру било разговора у влади, Вулин је рекао да он није о томе разговарао и да мисли да ни Вучић није на ту тему ни са ким разговарао.
- Имали смо изборе и то питање нико није постављао и драго ми је да је тако јер показује да коалиција функционише. Нико није покушавао да истакне своје учешће у кампањи и наплати то неком функцијом. Та одлука, колико знам, није донета и врло сам миран, јер ако је Вучић добио два милиона гласова, он има право да одлучи о томе врло суверено - нагласио је Вулин.
Упитан о евентуалној промени свог ресора, Вулин је рекао да је "задовољан својим ресором" и да сматра да је велика част водити ресор социјалне заштите.
На питање како после две недеље гледа на студентске протесте, Вулин каже да иза њих стоје председнички кандидати Саша Јанковић и Вук Јеремић "и свакако да су подржани и од организација које ван граница ове земље".
- Немам проблем ни са тим, само ми није јасно зашто је то тајна - рекао је Вулин.
На констатацију да Јанковића и Јеремића нема у колони демонстраната и на питање зашто би крили своје учешће, Вулин додаје да је то зато што они знају да добар део људи који протестују не би хтео да протестује за њих.
- Да су хтели, они би гласали за њих, не би добили тако мали број гласова. Није ми јасно што не кажу отворено кад свакодневно видите људе из њиховог најближег окружање на протестима. Сматрам да би требало да преузму одговорност за оно што се дешава - рекао је Вулин.
Упитан да ли Вучић треба да остане на челу СНС након што је изабран за председника, он је нагласио да не одлучује о томе јер није део СНС, али да сматра да у вишепартијском систему није проблем да човек за којег су грађани гласали буде шеф странке за коју су гласали.
- Тако је свуда у свету. Ви полажете заклетву на Устав, не на статут или програм странке. Нема разлога да напушта странку. То може за партију да буде оптерећење зато што први човек не може да се посвети обавезама у странци, али политички не видим разлог зашто би напустио странку - закључио је Вулин.
Откривен предизборни дил, Угљанин испалио Јанковића. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА