Најновије

ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ: Ево шта кафа чини вашој јетри

Да ли је здраво пити кафу? Колика је дневна мера? Питања која све муче решавали су стручњаци са Клинике "Мејо". Ево резултата...

Кафа (Фото: Pixabay)

Било је досад много информација о негативном утицају кафе на наш организам, а резултати истраживања Клинике Мејо доносе добре вести за љубитеље кафе.
Они кажу да кафа садржи добре материје за наше здравље, па тако и за јетру, за коју се дуго сматрало да је кафом угрожена.
Богата је антиоксидантима, који помажу спречавање настанка различитих врста карцинома.Садржи и храњиве материје и витамине, као и полифеноле, биљна једињена јаког антиоксидантог утицаја. Кофеин је и добар стимуланс, па повољно делује на мозак и повећава његову активност.
Испијање кафе, кажу, може имати бројне здравствене предности јер она штити од појаве Паркинсонове болести од 32 до 60 одсто, дијабетеса типа 2, болести јетре и карцинома јетре.
Побољшава когнитивне функције и смањује ризик од депресије, али и ризик од самоубиства се показао за 45 посто мањи код људи који попију две-три шољице кафе у току дана.
Печени кромпири и тостиран хлеб изазивају рак. Погледајте ОВДЕ савете за превенцију.
Извор: Жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА