Најновије

АЛБАНСКИ МИНИСТАР ХАЛУЦИНИРА: "Ми смо бедем руском утицају на Западном Балкану"

ВАШИНГТОН, ТИРАНА - Албански министар иностраних послова Дитмир Бушати, који борави у Вашингтону, тврди да је Албанија држава са најразвијенијом демократијом на Западном Балкану и "бедем" руском утицају на Србију, Црну Гору, Македонију, БиХ и Хрватску.

Дитмир Бушати, албански министар иностраних послова (Фото: Јутјуб)

Он је, међутим, избегао да одговори на питање председника америчко-немачког Маршаловог фонда, Карена Донфилда, да објасни изјаву албанског премијера Еди Раме о уједињењу Албаније и Косова, у случају да Тирана не буде примљена у чланство ЕУ.
На директно питање да ли уједињење Косова и Албаније значи почетак формирања "Велике Албаније", Бушати каже: "Албанија има одлично стратешко партнерство са Косовом. Ја не могу рећи ништа више од тога".
Шеф албанске дипломатије негирао је да постоји "тиранска платформа" Албанаца у Македонији, као и да се Тирана меша у унутрашње послове те земље.
Бушати тврди и да је погрешно ту платформу Албанаца у Македонији звати "тиранском", не негирајући, међутим, истовремено да је Тирана "пријатељским саветима" помогла Албанцима у Македонију у припремању те платформе.
"Није тачно да постоје тиранска платформа. Постоји платформа за разговор албанских политичких челника са (Николом) Груевским и (Зораном) Заевим. Постојао је и споразум са Груевским, који је он одбио из разлога који немају везе са Албанијом, Тираном или премијером (Едијем) Рамом", рекао је Бушати, пренела је МТВ.
Он тврди да се Албанија никада није мешала у унутрашње ствари Македоније.
"Ми смо врло опрезни и у саветовању и то чинимо на пријатељски начин, на пример, да се не реагује на уличне провокације, јер Македонци су такође наши пријатељи", рекао је шеф албанске дипломатије.
Сазнајте ОВДЕ која је то најновија изјава Војислава Шешеља, изазвала велику пажњу јавности. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Полицијско насиље у Подгорици током протеста мајки због смањења накнада за мајке са троје деце.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА