Најновије

Вучић и Чепурин: Економски форум у Санкт Петербургу прилика за српску привреду

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, са којим је разговарао о припремама за представљање српске привреде на Међународном економском форуму у Санк Петербургу. Вучић се данас састао и са марконским амбасадором.

Чепурин и Вучић (Фото: Синхуа)

Двојица саговорника су се сагласила да ће учешће Србије на Санктпетрбуршком форуму, у својству земље-почасног госта, бити прилика да се могућности и резултати српске привреде на најбољи начин представе не само у Русији, већ и пред више од 12.000 учесника из око 130 земаља.
Премијер Вучић и амбасадор Чепурин очекују да ће представљање Србије у Санкт Петербургу допринети интензивирању српско-руске економске сарадње, али и свеукупним српско-руским односима у обостраном интересу. И овом приликом је констатовано да се односи двеју земаља добро развијају.

Марокански краљ честитао Вучићу изборну победу

Амбасадор Краљевине Мароко Мухамед Амин Белхаж премијеру Вучићу је уз личне честитке за победу на председничким изборима, уручио и честитку мароканског краља Мухамеда VI.
У честитки, краљ Мухамед VI, уз жеље за успех на новој дужности, истиче опредељеност да две земље јачају сарадњу у свим областима од заједничког интереса, а у корист народа Србије и Марока.
Премијер Вучић и амбасадор Белхаж су се сагласили да је овогодишње обележавање шездесетогодишњице успостављања дипломатских односа прилика да две земље надограде добре политичке односе већом привредном сарадњом.
Двојица саговорника су, како је саопштено из Владе Србије, изразила очекивање да ће између Србије и Марока бити установљена боља размена информација, организован међусобни наступ на тржишту и повезивање одговарајућих асоцијација привредника.
Премијер Вучић захвалио је амбасадору Белхажу на чврстом ставу Марока о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, који је дошао до изражаја и приликом гласања против пријема тзв. Косова у УНЕСКО.
Вучић ће се данас састати и са амбасадор Црне Горе Браниславом Мићуновићем. Откривени планови Прелетачевића. О томе више читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА