Најновије

ОДАКЛЕ ИМ? Терористи уз "Алах уегбер" разорили сиријски тенк америчким пројектилом, зауставили напад САА, али... (ВИДЕО)

Групе Хајат Тахрир ал-Шам и Ахрар ал-Шам одбиле су још један напад владиних снага у области западног Алепа, јављају сиријски медији.

Амерички пројектил "тоу" у рукама терориста (фото: Јутјуб принтскрин)

Сиријска Арапска Армија (САА), Лива 'Ал-Кудс и борци из Националних одбрамбених снага покушали су напредовање према северу Ал-Рашидина, планини Швеихана, Ал Џазири и Ма'арат Ал-Артику, пратећи веома интензивне нападе руског ваздухопловства на фронт око Ал-Рашидина и града Дар Аза. Међутим, владине снаге поново нису успеле.

Хајат Тахрир ал-Шам (раније Џаба ал-Нусра, сиријски огранак Ал-Каиде) је објавила да је успела да уништи сиријски тенк у Захри америчким пројектилом тоу ("tow"). Како се наводи, ракета је вероватно добијена од једне од такозваних "умерено опозиционих" група.

Ово је био трећи покушај владиних снага да напредују у западном Алепу. До сада, САА и њени савезници су успели само у ослобађању села Кирбет Анадан јужно од Нубола и Захре. Хајат Тахрир ал-Шам и Ахрар Ал-Шам су одбили све нападе СААбна Ал-Рашидин и Захру северозападно од Алепа.

Неки стручњаци верују да недавни напади САА на северозападни Алепо нису ништа друго него покушај да се спречи Хајат Тахрир ал-Шам да пошаље појачање у северну Хаму. Покушаји могу да се такође опишу као "извиђачка ватра" која је потребна да се припреме за операције великих размера у близини града Алепа.

А како је САА прегазила северну Хаму и протерала џихадисте погледајтеОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА