Најновије

РАМЗАН КАДИРОВ РАЗОТКРИО ПОДЛЕ НАМЕРЕ ЗАПАДА: Неће им поћи за руком да преко Чеченије униште Русију!

Рамзан Кадиров каже да америчке и европске службе као и пре две деценије покушавају да окрену Чечене против Москве. Они траже сваку прилику да се супротставе Владимиру Путину.

Рамзан Кадиров (Фото: Јутјуб)

- Преварили су нас два пута, међутим трећи пут неће успети. Америка и њени западни савезници опет преко Чеченије покушавају да униште Русију, тврди лидер Републике Чеченије Рамзан Кадиров.
Он је у интервјуу каналу "Раша тудеј" на арапском, открио да западне службе као и пре две деценије покушавају да окрену Чечене против Москве, али је истакао да им то овога пута неће успети.
Кадиров, ког оптужују да крши људска права и да ставља шеријатске законе изнад закона Руске Федерације, каже да његови критичари подстичу контроверзе о њему како би напали Русију и њеног председника Владимира Путина.
- Они траже сваку прилику да се супротставе Путину, а ја сам им за то погодан јер је презиме Кадиров познато и људи о мени причају - наводи чеченски лидер.

У Сирији исто што је било у Чеченији

Рамзан Кадиров верује да се у Сирији догађа слична ствар као у његовој родној Чеченији пре две деценије.
- Исто оркестрирано пустошење, које је Чеченија видела пре две деценије, сада се дешава у Сирији. Батаљони војних полицајаца из Чеченске Републике тренутно су на задатку у Сирији, где надгледају транзиције у Алепу, граду који је годинама живео подељен између провладиних снага и опозиционих милитаната. То што су тамо видели је исто оно што смо имали овде. Исти сценарио, исти господари - каже Кадиров.
Према његовим тврдњама, Запад мисли да поново може да искористи чеченски народ против Русије.
- То се неће догодити. Они заиста не воле кад 50.000 наших људи пева руску химну или кад носимо највећу заставу Русије. Оно што желе јесте да Чечени марширају са транспарентима против Русије. Преварили су нас два пута, међутим трећи пут неће - рекао је Кадиров.
Како додаје, Запад користи сваку прилику да порази Русију, а сада то опет покушава преко Чеченије.
- Они не желе никоме да помогну. За њих је најважније да искористе сва расположива средства против Русије. Они желе да нас виде како клечимо пред њима, али то се никад неће догодити - убеђен је Кадиров и подсећа да је Чеченија била поприште два рата, од 1994. до 1996. и од 1999. до 200
Према његовим речима, Чечени су тада били заслепљени лажним обећањима, које су им давали људи чији је једини интерес био да униште Русију
Он је лично узео оружје у руке и борио се против руске војске кад је био тинејџер, али како истиче, то није искуство које жели да његова деца имају.
- Кад сам стао уз оца са оружјем у рукама, био сам млађи него моје најстарије дете сада. Моја ћерка има 18 година, а ја сам тада имао 15 или 16. Не желим да моја и друга чеченска деца или било које дете у Русији види оно шта сам ја видео - наводи Кадиров.
Како додаје, исте те стране специјалне службе које сада желе да униште Русију имале су велику улогу у изазивању хаоса у Чеченији.
- Америчке и европске службе годинама су радиле све могуће и немогуће ствари да униште Русију као суверену државу. Изабрали су Чеченску Републику као позорницу за своју игру. Није ратовала нека група бандита, већ су то били борци које су добро обучиле специјалне јединице. Наши обавештајни подаци говоре да је било бораца из чак 50 држава. Ипак, Русија је тада опстала и доказала да је снажна, а опстаће и сада - сматра Кадиров.

Народ је изабрао

Лидер Чеченије наглашава да је његов отац Ахмад изабрао да се закуне на верност Москви зато што је то био избор чеченског народа. Његов отац је, иначе, био главни муфтија у Чеченији, а за време Првог чеченског рата борио се против Русије.
Међутим, за време Другог чеченског рата променио је страну и заклео се на верност Русији. Касније, 2003, постао је председник Чеченске Републике, али су га 2004. убили терористи.
- Мој отац је говорио: "Док сам вођа Републике, чеченски народ мора да има право гласа. Ако народ каже да жели да буде део Русије, ја ћу се с тиме сагласити. Ако народ каже да то не жели, онда не желим ни ја." Такав је био договор и народ Чеченије је рекао да жели да буде део Русије - подсећа Кадиров.
Он је поново истакао своју оданост Москви и као представник чеченског народа и као посвећени муслиман.
- Мој народ ми је дао поверење да им служим. Моја религија ме такође обавезује да будем лојалан свом врховном команданту. Докле год ова земља и овај председник дозвољавају да градимо џамије и да се молимо, наша дужност је да умремо за тог председника - каже Кадиров. Прочитајте ОВДЕ и да ли ће Русија употребити нуклеарне пројектиле на једном моћном возилу. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА