Најновије

ОПАСНА ИГРА НА НЕБУ: НАТО се супротставља руским авионима! (ВИДЕО)

Све више авиона НАТО пресреће руске војне авионе у јеку тензија између САД-Русија, а само у 2016. години забележено је 780 оваквих инцидената, што је највише од краја "Хладног рата", пише Индипендент.

Руски пилот (Фото: Јутјуб)

У 2015. години, забележено је готово двоструко мање инцидената - 410.
Британски пресретачи били су укљуцени у више операција 2016. године, а у појединим инцидентима руски бомбардери виђени су како се приближавају Великој Британији, али није регистрован ниједан случај који укључује повреду британског ваздушног простора. 
У таквим ситуацијама уобичајен је одговор државе да пошаље своје пресретаче да извиде о каквим се авионима ради, као и да процене да ли се ради о безбедносној претњи. Како се наводи, са друге стране, број пресретања руских авиона у Источној Европи смањен је прошле године у односу на 2015. Литванско министарство одбране навело је да су забележили свега 110 инцидената у односу на 160 забележених 2015. године. Ипак, број је и даље дупло већи него пре сукоба у Украјини, који је погоршао односе Русије и ЕУ због руске интервенције у Украјини и анексије Крима. Погледајте ОВДЕ како изгледа сарадња Сороша и опозиције. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА