Најновије

БОЖИЈИ УДАР СЕЈЕ СТРАХ МЕЂУ ИСЛАМИСТИМА! Мистериозни снајперисти убијају вође ИД пореклом из СССР!

Руско Министарство одбране не жели да пружи никакве информације медијима о операцији коју су новинари назвали “Божји удар”, тако да само можемо претпостављати да ли се ради о случајности или планираној ликвидацији вођа такозване Исламске државе који су пореклом из бившег Совјетског Савеза, а коју вероватно спроводе припадници руских специјалних служби и њихови савезници.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Наиме, 17. априла је у ирачком граду Тал Афар, у близини Мосула, убијен такозвани “емир Кавказа”, један од најближих сарадника вође ИД, Абу Бакра Ал-Багдадија. Вест је пренела телевизија Ал-Сумариа, а потврдиле су је и ирачке обавештајне службе.
Новинарима Ал-Сумарије је један од сведока ликвидације “емира Кавказа” рекао да је убијен у операцији “Божји удар“.
Један од највиших вођа терориста Исламске државе је рано ујутро напустио своју кућу и одједном пао. Након што су видели да је “емир” мртав од прострелне ране, његови чувари нису могли да виде нападаче. Терористу је највероватније убио снајпериста. Након његове смрти ИД је у Тал Афару прогласио “ратно стање”. Терористи су претражили цео град у потрази за снајперистима. Након претраге нису пронашли никога.
Треба напоменути да ово није прва жртва у операцији “Божји удар”. Наиме, 4. априла је непознати снајпериста елиминисао Абу Мухајира Ал-Русија, још једног сарадника Ал-Багдадија. Заједно с њим је убијено и његових 6 телохранитеља. И у том случају су снајперисти нестали без трага. Постоје извјештаји и о другим ликвидацијама “Божјег удара”, али ликвидирани терористи нису били високо позиционирани као наведена два господара рата.
Оно што повезује мете, “емира Кавказа”, Абу Мухајира Ал-Русија и друге жртве непознатих стрелаца, је да су сви били држављани бившег Совјетског Савеза, односно Заједнице Независних Држава коју чине земље које у економском и безбедносном смислу уско сарађују с Москвом.
Познато је да Исламска држава регрутује екстремисте из бившег Совјетског Савеза, највише из држава централне Азије и Русије. Због ћутања руског Министарства одбране, уклањање “бивших совјетских” терориста на овај начин се службено може сматрати “случајем”.
Слична убиства су се раније догодила у Багдаду, где је убијен већи број локалних команданата, а радило се о њиховом међусобном обрачуну. Могуће је и да се у врху Исламске државе спроводи унутрашња чистка. Али, остаје чињеница да “Божји удар”, како су новинари назвали ове циљане ликвидације терористичких вођа, без икаквих проблема одрађују врхунски професионалци. Која су највећа изненађења овогодишње параде за Дан победе погледајте ОВДЕ.
Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА