Најновије

ГОЈКОВИЋ ЛОБИРА: ЕУ је комплетна тек када...

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић истакла је на Конференцији председника парламената држава чланица ЕУ у Братислави да само са западним Балканом ЕУ може бити комплетна.

Народна скупштина (Фото: Синхуа)

Гојковићева је подсетила да је Србија, чији је стратешки циљ пуноправно чланство у ЕУ, до сада отворила осам поглавља и нагласила да се отварњем поглавља, упркос изазовима са којима се ЕУ суочава, шаље важна порука не само грађанима Србије, већ и читавом региону да се евроинтеграције настављају.
Она је додала и да очекује наставак динамике преговарачког процеса, истичући да Скупштина Србије хармонизацијом законодавства пружа пуну подршку процесима евроинтеграција, саопштила је данас Прес-служба Скупштине Србије.
Гојковићева је имала и више билатералних састанака са учесницима скупа.
Председници парламената и делегације разматрају теме будућности ЕУ као глобалног играча у контексту актуелних глобалних промена и улога националних парламената, као и приближавање парламентарне агенде грађанима у модерном добу.
Конференцији присуствује 30 председника парламената земаља ЕУ и кандидата за чланство у ЕУ. Погледајте ОВДЕ о чему су разговарали Николић и Ердоган. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА