Најновије

Нови укус омиљене посластице: На реду је сладолед од сира

Сладолед од сира је један од "трендова са тањира" који ће нам бити сервирани током ове године. Гастро стручњаци прогнозирају да ће постати озбиљан конкурент чизкејку. Током претходне године кулинари широм света такмичили су се ко ће измислити што примамљивији сладолед од сира.

Илустрација (Фото: Инстаграм)

На интернету нас свакодневно изненађује понеки нов рецепт за сладолед, базиран на сиру – козјем, пикантном, чедар сиру, сиру с племенитим плеснима, пармезану или некој од чувених, аутохтоних врста. 
Сладоледи изненађују и новим бојама. Тако је током прошле године велики хит у Њујорку био црни сладолед, произведен од кокосовог пепела, кокосовог млека, крема и пахуљица. Не само да конзументе привлачи својом, за намирницу као што је сладолед необичном бојом и пријатним укусом, већ врши и детоксикацију организма. 
У Лондону је најновији тренд сладолед с укосом зеленог чаја умотан у шећерну пену. 
Потребно је: 
175 грама крем сира, конзерва слатког млека у праху, 200 мл течне павлаке, 250 грама малина, две кашике шећер. 
Припрема: 
Умутите крем сир и засладите млеко у праху док не добијете потпуно глатку хомогену мешавину. Додајте добро охлађену павлаку и мутите све док се не згусне. 
Крчкајте заједно све састојке за сируп, оцедите и оставите да се охлади. 
Распоредите део ледене мешавине у форме за крем карамел, одозго прелијте сирупом и поново додајте ледену мешавину. Ако желите мермерни ефекат, благо промешајте кашиком одозго нагоре. Оставите у замрзивачу два до четири сата. Рецепт за најбржи и најздравији брауни који можете да једете колико хоћете погледајте ОВДЕ.
Извор: Супер жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА