Најновије

ДРАМА У ПАРЛАМЕНТУ: Маја плакала, демонстранти хтели у Скупштину!

Сузе и увреде обележиле јучерашњи дан у Парламенту!

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

Председница Скупштине Маја Гојковић заплакала је јуче након кратке распараве са послаником Демократске странке, а готово читав дан одвијала се расправа око жеље демонстраната да уђу парламент.
Посланик ДС-а Дејан Николић јавио се за реч када су на реду била посланичка питања и почео да се захваљује свима који су дали допринос акцији прикупљања средстава за лечење његове малолетне ћерке у иностранству, а после истека времена предвиђеног за постављање питања Гојковићева га је позвала да постави питање. Након што је одбио да престане да говори, Гојковићева је видно потрешена рекла да и она сама пролази кроз тешке тренутке, али да такве ствари не треба износити у Парламенту.
- Посланиче, ја вам молим, ја ћу се јавити за реч доле, поновићу те ваше речи, само у име моје породице која пролази кроз страшне ствари због сличних ствари о којима Ви говорите. Немојте то да радите, немојте да злоупотребљавамо једну несрећу свих наших породица, јер скоро свако од нас има један такав проблем. Молим вас због тога што имам врло блиску особу себи која пролази кроз тешке тренутке. Молим вас, као човек вас молим. Пауза, молим вас. Минут, због мене - рекла је она кроз сузе и направила паузу. Међутим, та пауза искоришћена је за салву увреда коју су посланици упућивали једни другима.
Николић је рекао да је скандалозно то што Гојковић није допустила да охрабри људе који пролазе кроз сличне ситуације, на шта је председница парламента одговорила да је дискусија око тога испод сваког нивоа и да она, за разлику од њега, нема снаге да стане пред камере и говори о томе.
- Ја желим да охрабрим све оне који пролазе кроз тешке тренутке, не дозвољавате ми да наставим.Ово је скандал који сте направили сада. Скандал! - викао је Николић, онда се зачуло:
- Шта се дереш ти бре клемпави?- рекао је један посланик. Други му је узвратио: -Ко тебе шта пита мајмуне један - казао је он, и добио одговор:
- Кретену један клемпави! Након тога укључила се поново Гојковићева говорећи:
- Колега Николић није лепо то што говорите мени и мојој породици, а можда још неко прлази кроз тако нешто - рекла је председница Скупштине.
Посланици Нове странке Зоран Живковић и Мариника Тепић поднели су захтев да група демонстраната, њих 47 јуче прати седницу Скупштине Србије са балкона, међутим председница парламента Маја Гојковић то није одобрила. Ова ситуација, изазвала је поделе међу осталим посланицима.
- Па да ли би и једна нормална земља у свету дозволила да демонстранти уђу на Народну скупштини - коментарисао је лидер радикала Војислав Шешељ. За разлику од њега посланица Санда Рашковић Ивић тврди да је Гојоковићева направила грешку:
- Ако могу чланови невладиних организација, дипломатски кор, људи који нису ни држављани наше земље да уђу у Скупштину држећи се наравно свих правила кућног реда, мислим да су могли и демонстранти- каже Рашковић.
- Мислим да ти захтеви треба да буду урађени на начин како то прописује наш пословник. Дакле пословник препознаје могућност да неко буде на галерији, то се ради одређеним процедуралним радњама које морају задовољити оно што се зове време. Колико је мени познато мора да постоји званичан захтев и да се то достави пре него што треба да се одржи нека седница - сматра посланик СДПС Мехо Омеровић.
Слично мишљење има и његов колега из табора Двери Срђан Ного.
- Право да посматрају седницу са балкона би требало да имају тачно означена лица (именом и презименом) и у ком својству би та лица тражила тако нешто. Тако да мислим да о овом паушалном захтеву ми не можемо говорити. Мислим да није био логичан такав захтев, али ја бих волео да се коначно добије одговор зашто нису дозвољене посете народним посланицима. А да неки неименовани демонстранти присуствују седници Скупштине мислим да је то физички неизводљиво - закључио је он. Погледајте ОВДЕ због чега је избио сукоб Драшковића и Шешеља. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА