Најновије

ПУЦЊАВА У ПРАГУ: 15 мртвих и десетине рањених - један мртав, други нападач у бекству (ВИДЕО УЖИВО)

Најмање 15 особа је убијено, а 24 су рањене када је у поподневним часовима (око 15 часова), нападач наоружан аутоматском пушком, отворио ватру на тргу који носи име по Јану Палаху. Нападач је "неутралисан", саопштила је чешка полиција. Како преносе тамошњи медији, нападач је студент Факултета уметности Карловог универзитета и има 24 године. Полиција је навела и да је отац осумњиченог за пуцњаву раније данас пронађен мртав.

Из прашке полиције је саопштено да је нападач "елиминисан" и да се зграда евакуише. Особљу Универзитета као и студентима који су се ту затекли, речено је да "остану на месту", забарикадирају се у просторијама и угасе светла, пренео је Ројтерс.

Очевици тврде да је пуцњава дуго трајала. Масовна пуцњава се догодила на Факултету уметности Карловог универзитета на Тргу Јана Палаха. Карлов универзитет се налази у старом делу Прага око 500 метара од чувеног Карловог моста.

Градоначелник Прага Бохуслав Свобода је рекао да је нападач погинуо пошто је пао са зграде факултета. Полиција се још није званично изјаснила о начину на који је нападач погинуо, али локални медији јављају да је пре пада пуцао себи у главу.

Цео Трг Јана Палаха, Карлов мост, као и околне улице су затворени. 

Прочитајте ОВДЕ нови ауторски чланак Џевада Галијашевића

Извор: Правда / РТС / Ројтерс / Дејли мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА