Најновије

Научници и доктори потврдили да ова биљка лечи рак али ево у чему је тајна …

Цвекла је дуго позната као здрав извор хранљивих материја али је то сад јасније него икад! Научни докази настављају да подржавају цвеклу као природни лек против рака.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

„Цвекла као хемотерапија“ је име ове биљке по мишљењима неких стручњака. Научне студије су откриле невероватне резултате код пацијената са канцером које су лечили високом концентрацијом цвекле. Ово коренско поврће, најпознатије по својим нијансама црвене боје, користе генерације као добар извор калијума, гвожђа, фосфора, магнезијума, сумпора, јода и бројних минерала. Научни докази откривају антиканцерогену моћ цвекле. Једну од најпопуларнијих и често спомињаних студија која се бави предностима сока од цвекле код лечења карцинома водио је доктор Александар Ференци у Департману интерне медицине у Мађарској крајем 1950. године. Коришћењем искључиво црвене, сирове цвекле, доктор је могао да примети невероватне резултате опоравка код својих пацијената. Деценијама касније, његов рад је поново објављен од стране Аустралијског журнала интернационалне клиничке исхране. У једној студији, педесетогодишњи пацијент који је боловао од рака плућа је лечен цвеклом под надзором др Ференција. За само шест недеља тумор је нестао и након четири месеца је човек повратио око 10кг. У другој студији, пацијенти који су патили од рака простате и материце су примљени у болницу. У време пријема су сви имали исту тежину. Човек са раком простате је примио терапију цвеклом док пацијенткиња са раком материце није могла да поднесе третман. Иако је пацијент имао катетер и био везан за кревет, месец дана након тога је скинуо катетер и врло брзо након тога је проходао и почео да враћа тежину. Након само три месеца, разлика у тежини је била преко 10кг. Они су такође навели да иако друге намирнице садрже гвожђе, људско тело лакше апсорбује гвожђе из цвекле него из било које друге хране. Научници сумњају да постоји нека врста катализатора у цвекли која помаже телу да боље искористи гвожђе.

Најбољи начин конзумирања цвекле у борби против рака

Највећа предност сока од цвекле је то што не морате да бринете о нуспојавама конзумације. цвекла је доступна у разним облицима, иако је прах од цвекле највероватније најпопуларнији и може се наћи у свиим продавницама здраве хране. Верује се да кашика праха у 250мл воде или сока сваког јутра током доручка може драстично побољшати отпорност тела на карцином. За оне који већ пате од неке врсте рака, препоручљиво је удвостручити или утростручити свакодневну дозу. Само запамтите да увек пијете напитак током оброка, никад на празан стомак. Који су могући симптоми рака погледајте ОВДЕ. Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА