Најновије

ПОЧИЊЕ РАТ?! Џафери мобилише албанске полицајце и војнике и шаље их на Скопље! Стижу и добровољци из Албаније!

Македонија је на прагу рата пошто је Талат Џафери на превару изабран за председника Собрања, након чега су присталице покрета за Заједничку Македонију ушле у парламент и започео је општи хаос.

Шиптари се мобилишу у Македонији (Илустрација: Правда)

Према незваничним сазнањима, командири полиције албанске националности добили налог да се у пуној опреми јаве у главни штаб највеће албанске партије у Македонији ДУИ, односно њена месна седишта, ради одбране посланика албанске националности. Велики број посланика, међу којима је и сам Џафери, још увек се налазе заробљени у конференцијској сали у Собрању и њихова судбина је, за сада, непозната. Како преносе медији у Македонији, тренутно има осам повређених посланика који су пребачени у Градску болницу у Скопљу. Од њих, седам је примљено са повредом главе и један са повредом колена.  Полиција у Македонији стала уз народ на улицама испред Собрања, јавио је дописник Пинка из Скопља Миленко Неделковски.
Према незваничинм сазнањима Информера, у граду Струга у ком живе искључиво Албанци, већ се организују озбиљне оружане формације. Како се наводи, добровољци из Албаније који су спремни да се боре за њихове циљеве у Македонији већ пристижу у тај град.
Такође, 113. албанска војна бригада из Тетова се мобилише и креће ка Скопљу да брани Талата Џаферија. Бројни западни лидери већ су осудили насиље у парламенту, али је изостала осуда државног удара који је узроковао упад грађана у Собрање. Извор: Правда, Информер, Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА