Најновије

СТРАШНО УПОЗОРЕЊЕ: Син вође Албанаца у Србији припрема терористичке нападе, има паравојску од 1.500 људи!

Основано се сумња да Фатим Муслиу (31) из Бујановца, син председника Националног савета Албанаца (НСА) Јонуза Муслијуа и председника опстине Бујановац, спрема терористичке нападе у наредним данима на територији Србије, тврди за Србија Данас политички аналитичар и медијски стратег Саша Боројевић.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Он каже да ће напад зависти од одлуке француских власти да ли ће Рамуша Харадинаја испоручити Србији. - 1.500 наоружаних Албанаца из паравојне формације " Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца" чекају сутра вести из Париза и спремни су да отпочну оружани напада на српску Жандармерију у случају да Харидинаја испоруче Србији. Главни спонзор је председник Општине Бијановац - прича Боројевић.

Велика напетост на Косову

На Косову, према његовим речима, влада велика напетост. - Након краћег боравка на Косову морам да кажем да се у ваздуху осећа напетост, страх али и спремност и одлучност Срба да бране своје огњиште! Ситуација је врло,врло напета. Сви су у страху а у Бошњачкој махали, насељу у Косовској Митровици, нико више ни не свраћа, иако је тамо роба најјефтинија. Они који тамо живе иду искључиво колима. Буквално пројуре кроз пусте улице. Боројевић додаје да би нападе једино могло да спречи "брзо хапшење терориста". - Напади паравојних формација би могли бити спречени уколико се примени кривични закон Републике Србије. Жандармерија Србије и Војска Србије би у наредних 24 сата требало да приведу господина Јонуза Муслија због изјава које урушавају уставни поредак Србије - закључује Боројевић. Подсетимо, Јонуз Муслиу је  изјавио да Едија Раму сматра јединим легитимним председником. Више о томе читајте ОВДЕ.

Муслиу да кривично одговара

Професор кривичног права на Правном факултету у Београду Милан Шкулић сматра да изјаве председника албанског националног већа из Бујановца Јонуза Муслиуа о Великој Албанији представљају политичку некултуру и провокацију, које захтевају пажњу надлежних органа, али не и покретање кривичног поступка. - Тек уколико би почео да позива на отцепљење дела Србије или промену уставног уређења, односно предузео неку конкретну акцију, Муслиу би могао да кривично одговара као извршилац или подстрекач - рекао је Шкулић. Он сматра да изјаве Муслиуа да су Прешево, Бујановац и Медвеђа део Албаније и да му је председник Еди Рама (премијер Албаније) још увек не захтевају пажњу тужилаштва, већ пажњу полиције и БИА, али, каже, нису у "криминогеној зони". Шкулић додаје да би, иначе, евентуално покретање поступка у овом тренутку Муслиу могао да искористи да од себе направи жртву. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА