Најновије

УЛАЗАК ЦРНЕ ГОРЕ У НАТО: На Цетињу две групе - једна је превагнула! (ВИДЕО)

Скупштина Црне Горе једногласно је данас, са 46 гласова, усвојила Предлог закона о потврђивању Северноатлантског уговора, којим се обезбеђују услови за приступање Црне Горе НАТО савезу."

Улазак Црне Горе у НАТО (Илустрација: Правда)

Осим владајуће коалиције, учлањење Црне Горе у НАТО подржали су и посланици Социјалдемократске партије (СДП), који су једини, од опозиционих партија, присуствовали седници парламента на Цетињу, преноси РТЦГ. Паралелно са одржавањем седнице парламента, Демократски фронт (ДФ) је организовао протест због одлуке да се, мимо референдума, донесе одлука о чланству Црне Горе у НАТО. Они су поручили и да неће признати одлуку парламента. Председник владе Душко Марковић казао је на почетку расправе да скупштина данас има историјску привилегију да донесе одлуку која ће се памтити док буде Црне Горе и Црногораца. "Оваква одлука се нигде осим на Цетињу није могла донети", саопштио је Марковић.

Протест на Цетињу

Део опозиције, који се противи доношењу одлуке о прикључењу Црне Горе у парламенту, предвођени опозиционим Демократским фронтом, одржао је данас на Цетињу протест. Протест је одржан уочи почетка седнице парламента и завршен је без већих инцидената. Присталице ДФ су том приликом запалиле заставу НАТО. Како су пренели црногорски медији, највећи инцидент догодио се када су се протестанти разилазили, а група младића их је засула каменица, па је интервенисала полиција. Протест је завршен обраћањем једног од лидера ДФ и председника Нове српске демократије Андрије Мандића који је рекао да се данас у Скупштини потписује анексија Црне Горе.


Противници учлањења у НАТО спалили заставу Алијансе (Фото: принтскрин РТЦГ)
"Али ми смо се окупили да би поручили да не пристајемо на ову издају. Они су издали све што су могли издати и данас са овог места поручујемо да ћемо поништити ову одлуку чим се за то створе услови", поручио је Мандић. Он је казао да у ЦГ нема ниједног Србина који би гласао за НАТО. Мандић је позвао опозицију да им се придруже у даљој борби против режима. Председник ПзП-а Небојша Медојевић казао је да је овај режим окупирао ЦГ. Он је оптужио полицију да није дозволила "аутобусима са слободним људима да дођу на Цетиње". "Али проћи ће и ова издаја. Глас народа је глас Бога и ми смо стога да се изађе на референдум. Тешко томе председнику који се боји свог народа", поручио је Медојевић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА