Најновије

ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ ПРИПРЕМЕ ПРЕД УДАР: Трамп наредио евакуацију 230.000 Американаца у Јужној Кореји (ВИДЕО)

Председник Трамп је захтевао евакуацију 230.000 америчких грађана који тренутно бораве у Јужној Кореји, као део пробе под називом Courageous Channel, откривају војни извори.

Доналд Трамп (Фото: flickr.com/gageskidmore)

Операција, која ће се одржати у јуну, ће за безбедан излазак приперемити скоро четврт милиона Американаца у случају сукоба са Северном Корејом.
Ако Ким Џонг Ун спроведе своје претење за напад, стотине хиљада америчких цивила, укључујући и војне званичнике који бораве у главном граду Сеулу, могу бити на линији ватре.
Како се наводи у извештајима, Северна Кореја би активирала агенте спаваче на југу да усмере ракете и артиљерсијску ватру. Процењује се да Север има способност да испали 500.000 комада свих врста пројектила, минобацачке муниције и хемијског оружја на Сеул само у првих сат времена рата.
Трамп је наредио ударној групи USS Karl Vinson да отплови водама Корејског полуострва, као одговор на расуће тензије око нуклеарних и рактених проба на Северу.
Али Ким Џонг Унова држава је остала пркосна, па у новинама владајуће Радничка партије, Родонг Синмун, каже: “Наше револуционарне снаге су борбено спремене да потопе амерички носач авиона на нуклеарни погон са само једним ударом.“
Последњи Courageous Channel је одржан одмах након пете нуклеарне пробе Севера у септембру и био је веома реалистичан са изјавама учесника који су отпловили са полуострва.
Питање у вези рата са севером неће значајно избледети у скорије време. У ствари, аналитичари већ спекулишу да би се друге ракетне или нуклеарне пробе могле десити сутра, када се обележава 85. годишњица оснивања корејске народне армије.
Северна Кореја је у петак рекла да је стање на Корејском полуострву “изузетно опасно“ због “америчких нуклеарних ратних маневара у циљу гажења нашег суверенитета и права на опстанак.“
Погледајте ОВДЕ највећу војну вежбу у историји Северне Кореје!
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА