Најновије

6 МЕТАРА ОРГАЗМА: "Мечка" је "мечка", али ова је да ти памет стане! (ВИДЕО)

Утисак је да је овога пута „Мерцедес“ превазишао сам себе и на спектакуларан начин поново ставио до знања острвским конкурентима „Ролс-Ројсу“ и „Бентлију“ да суперлуксузни сегмент подједнако припада и „мајбах“ бренду.

Мерцедес "вижн мајбах 6 концепт" (Фото: Јутјуб)

Купе дугачак готово шест метара назван је „вижн мерцедес мајбах 6 концепт“ и представља омаж чувеним „мерцедесима“ из тридесетих година прошлог века, који су важили за најнапредније и најлепше аутомобиле свог времена. Тешко је изабрати неки дизајнерски елемент који се посебно издваја, јер је сваки детаљ на новом концепту доведен до перфекције. Ипак, оно што се посебно истиче јесте примена добро познатих „галвинг“ врата, која се подижу нагоре, а која су први пут представљена на легендарном 300 СЛ моделу 1952. године. Издвајамо и велику хромирану маску хладњака, која уз танке ЛЕД фарове доминира предњим делом, док задњи део красе два мала прозора подељена елегантно уклопљеним „перајем“. Бочни профил је прича за себе и попут врхунске уметничке слике тражи од посматрача да се с пажњом загледа и испрати овај аутомобил од почетка до краја.
Иако споља доминира модернистички ретро стил, унутрашњост само донекле прати исту филозофију, јер више подсећа на командно место неког свемирског брода због великих екрана и низа информација које се приказују на предњем ветробранском стаклу. Купе је, иначе, изведен у варијанти 2 + 2, односно прима четири особе, уз обиље места за возача и сувозача. Очекивано, материјали који су примењени у кабини су врхунски, а међу њима су розе злато и брестовина. Прочитајте ОВДЕ шта руско Министарство упозорава Русе да не раде у Србији. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА