Најновије

Сваки дан пијте воду са содом бикарбоном: Најјефтинији лек моментално помаже!

Сода бикарбона је веома моћан прах, који може да вам помогне малтене у свему - од лечења до дубинског чишћења намештаја.

Сода бикарбона (Фото: pixabay.com)

Веома је јефтина и лако доступна, па је је људи користе на разне начине - уместо дезодоранса, за лечење прехладе, па чак и рака.

Али, шта се догоди када попијете воду у којој сте претходно размутили мало соде бикарбоне?

1. Желудачна киселина
Ако попијете чашу воде са пола кашичице соде бикарбоне, пХ вредност у вашем желуцу ће се стабилизовати. То ће вам помоћи и да смањите киселост у вашем организму, за коју се верује да је један од водећих узрока рака.
2. Горушица
Експерти кажу да је горушица изазвана киселином у желуцу. И у овом случају помаже сода бикарбона, како је описано кроз прву ставку.
3. Уринарне инфекције
Као и ћелије рака, и бактерије живе и размножавају се у киселој средини. Ако имате проблема са уринарним инфекцијама, пијте раствор соде бокарбоне (пола кашичице на једну чашу воде) и симптоми би убрзо требало да нестану.
4. Гихт
Гихт је заправо запаљење зглобова изазвано задржавањем мокраћне киселине у телу. Помоћу раствора соде бикарбоне можете да ублажите болове које изазива гихт, али и потенцијално спречите ово непријатно стање.
5. Прехлада и грип
Сода бикарбона је одличан лек за грип и прехладу! Ако се дуго и редовно користи, у стању је да уништи вирусе у најранијој фази, али ни сада није касно да почнете и ослободите се досадних симптома сезонских болести.
6. Камење у бубрезима
Гомилање мокраћне киселине може да узрокује формирање камења у бубрезима, али свакодневно испијање воде са содом бикарбоном може да их разбије и спречи формирање нових. Уколико имате проблема са бубрезима, пре примене природних лекова, консултујте се са лекаром.
7. Снага
Вода са содом бикарбоном поправља физички перформанс вашег тела. Тајна је у томе што алкалност соде бикарбоне редукује ниво лактичне киселине коју производе мишићи, а то помаже да будете снажнији и енергичнији.

Препоручена доза воде са содом бикарбоном

Први дан: Узмите 6 доза - по чашу воде са по пола кашичице соде бикарбоне на свака два сата. Вода треба да буде хладна.
Други дан: Попијте 4 дозе на свака 3 сата
Трећи дан: Ујутро и увече узмите по једну дозу
Четврти дан и надаље: Узимајте по једну чашу воде са пола кашичице соде сваког дана, све док симптоми не нестану.

Тест нивоа желудачне киселине

Требало би да знате да желудац производи хлороводоничну киселину, која му помаже у варењу. Она је важна због разградње протеина, претварања истих у амино киселине, спречавања болести уништавањем опасних бактерија и стимулисања панкреаса. Низак ниво ове киселине може да узрокује различите проблеме, попут лошег варења, горушице, надутости и затвора.
Ако желите да тестирате ниво желудачне киселине, можете то да урадите код куће, помоћу соде бикарбоне. Растворите четвртину кашичице у 230 мл хладне воде и попијте чим се пробудите на празан стомак. Ако подригнете у року од 2-3 минута, ниво ваше желудачне киселине је одличан. Ово сигурно нисте знали, шта кафа чини вашој јетри погледајте ОВДЕ.
Извор: Стил

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Ова мешавина убија ћелије најопакије болести
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА