Најновије

У петак 27. трибина Лагуниног књижевног клуба: Ево која је тема!

Савремени друштвени роман „Жеља да се буде као сви други“ Франческа Пиколе тема је двадесет седме трибине Лагуниног књижевног клуба која ће се одржати 5. маја (првог петка у мају) од 18 сати у књижари Делфи у СКЦ-у.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

О роману али и о савременој италијанској књижевности говориће др Снежана Милинковић, професорка италијанске књижевности, Сања Милић, књижевна критичарка, и Гордана Бреберина, преводитељка.
Берлингверова сахрана и откривање радости коју осећамо кад губимо, Морова отмица и издаја оца, Паризеова интелектуална храброст и прва љубав која је умрла на Дан заљубљених, говор којим је Бертиноти срушио Продијеву владу и коначна предаја гену површности, свакодневни живот током двадесетогодишње Берлусконијеве власти, једна Краксијева реченица и једна Карверова прича… Премда је тачно да нам је потребан цео живот да постанемо оно што смо, када погледамо уназад, пут је јасно обележен, ту је читав низ слутњи, тренутака, налета надахнућа и грешака који чине нит нашег живота. Франческо Пиколо је написао књигу која је и роман о италијанској левици и прича о личном и колективном сазревању. Свака страница ове књиге подсећа нас да нас се све што се дешава и те како тиче. Епоха у којој се живи не може да се одбаци, може само да се прихвати.
„Жеља да се буде као сви други“ Франческа Пикола, добитника награде Стрега 2015, говори о једном човеку, али и о Италији у последњих педесет година.
Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА