Најновије

"ИШЛИ СМО НА КРИМ, НА РЕДУ ЈЕ ДНР": Радикалска делегација иде у посету Народној Републици Доњецк (ВИДЕО)

Потпредседник Српске радикалне странке проф. др Милован Бојић најавио је на конференцији за новинаре одлазак високе делегације српских радикала у Народну Републику Доњецк.

Милован Бојић говори на конференцији СРС (фото: Јутуб принтскрин)

- Даме и господо, могу да вас обавестим да ће висока делегација Српске радикалне странке посетити Народну Републику Доњецк у периоду од 10. до 12. маја ове године. Чинимо то на позив руководства Народне Републике Доњецк. Ради се о раније прихваћеној и договореној иницијативи, а радићемо то заједно са мноштвом других политичких странака, партија и покрета који ће посетити Доњецк - казао је Бојић.
Он је изнео уверење да ће то бити прилика да се делегација СРС упозна са тренутним стањем у Народној Републици Доњецк и проблемима који су присутни у њиховом текућем животу и раду. - Посетићемо њихове болнице, школе, факултете, разговараћемо са обичним грађанима о условима у којима живе, разменићемо искуства са њиховим руководством - набројио је потпредседник СРС, посетивши да Српска радикална странка признаје Народну Републику Доњецк. Он је нагласио да су односи СРС и ДНР "пријатељски и интензивни". - И још једном да кажем да наша посета нема никакав други значај који би гурао прст у око било коме, реметио било какве међудржавне или било које друге односе, или нарушавао углед било кога, поготово своје земље или било које друге земље. Значи, ово је наша политика, ово је наш однос према Народној Републици Доњецк, према њеним житељима и ми ћемо настојати да што дубље и суштинскије продремо у проблеме њиховог живота и рада и да се као пријатељи боље разумемо и боље сарађујемо у будућности - поручио је Бојић.
Осврнувши се на чињеницу да радикалска делегација кад год негде иде изазива нечије оштре речи или поступке, он објашњава да та странка једноставно спроводи своју политику и ради оно што је у интересу и грађана Србије, "али као чланови Српске радикалне странке и као страначка делегација". - Биће ту мноштво, мноштво делегација и покрета из целе Европе. Нама је част да будемо тамо, исто као што је било приликом наше посете Криму, о којој сте кроз средства информисања, али и наше изјаве раније чули - закључио је Бојић. А да ли ће сви функционери СПО у јавним предузећима морати да поднесу оставке, читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА