Најновије

Ђоковић прекида сарадњу са дугогодишњим тренерима!

Новак Ђоковић објавио је данас да је у потрази за новим правцем у коме ће се кретати његова каријера те да прекида сарадњу са својим досадашњим тимом, Marian Vajda више неће бити његов тренер, као ни фитнес тренер Gebhard Phil Gritsch и физиотерапеут Миљан Амановић.

Новак Ђоковић

Светски број 2 је донео такву одлуку након испадања у четврт-финалу турнира у Монте Карлу. Следеће недеље, он ће покушати да задржи своју титулу на Мутуа Мадрид Опен-у."Заувек сам захвалан Мариану, Gebhard-у и Миљану за деценије пријатељства, професионализма и посвећености мојој каријери", рекао је Ђоковић, у саопштењу на свом званичном сајту. "Без њихове подршке не бих постигао ове професионалне висине.“"Знам да су у потпуности себе и своје животе посветили да ми помогну да остварим своје снове и увек су били мој покретач. То није била лака одлука, али смо сви осетили да нам треба промена. Веома сам захвалан и поносан на наше пријатељство и нераскидиве везе које смо направили кроз године узајамне љубави, поштовања и разумевања. Они су моја породица и то се никада неће променити. "Вајда, који је тренирао Ђоковића од јуна 2006. године, рекао је, "Време проведено са Новаком чини се као цео живот. Ми смо били део многих његових невероватних успеха, ми смо живeли и дисали за његове снове. Дао сам све што сам могао као тренер и веома сам поносан на наше резултате. Стигли смо до тачке у којој смо сви схватили да је потребна нова енергија у тиму. Новак може учинити много више и сигуран сам да хоће. "

Ђоковић је радио са Gritsch-ом  осам година и Амановићем  последњих 10 година. Бивши Светски број 1 Борис Бекер радио је као тренер Ђоковића заједно са Вајдом од 2013. до 2016. године.Српска звезда, такође је рекао да неће журити са одлуком о именовању новог тренера."Осећам се као да је ово ново поглавље у мом животу", рекао је Ђоковић. "Моја каријера је увек ишла узлазном путањом и тренутно доживљавам како је то када крене у другом правцу. Желим да пронађем начин да се вратим на врх јачи и отпорнији. Имам толико поверења у овај процес и зато ћу узети времена да пронађем праву особу са којом могу да се повежем професионално."Ја сам био на тениској сцени довољно дуго да знам како да управљам са дневним рутинама и не желим да журим са својом одлуком. Тренутно ћу наставити сам уз подршку своје породице и менаџмента. Обавестићу јавност када нађем праву особу, али за сада вам хвала на подршци и разумевању.“"Желим да наставим у подизању нивоа моје игре и издржљивост и то је континуиран процес. Уживам у овом путовању. Осећам се као да почињем нешто ново поново и волим овај изазов. Ја сам ловац и мој највећи циљ је да поново нађем победничку искру на терену. " Извор: www.atpworldtour.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА