Најновије

ГРУЕВСКИ: Заев вређа, јер проглашава Македонце Србима!?

СДСМ поново је позвао данас македонског председника Ђорђа Иванова да да мандат лидеру те странке Зорану Заеву и позвао супарничку ВМРО-ДПМНЕ да преузме улогу конструктивне опозиционе странке.

Никола Груевски (Фото: Синхуа)

Са друге стране ВМРО-ДПМНЕ и њен лидер Никола Груевски је саопштио да се етнички Македонци осећају преварено и издано од стране СДСМ која жели да формира владајућу коалицију засновану на "Тиранској платформи", док је Заев недавно, како се наводи, изјавио да су Македонци и Бугари исти народ, а слично је рекао и за Македонце и Србе, преноси МИА.
Како је СДСМ навео у данашњем саопштењу, процес избора нове владе је започео избором председника Парламента.
- Потврдићемо нашу посвећеност унитарној Македонији пре Иванова и грађани и нова влада радиће у складу са Уставом и евроатлантском будућношћу државе. Све лажи о наводним претњама националним и државним интересима, које шири Никола Груевски из личних разлога морају да престану. Иванов мора да се понаша у складу са уставом и побуни против интереса Груевског - наводи се у саопштењу.
Коалиција ВМРО-ДПМНЕ саопштила је данас да Заев ужива у вређању Македонаца, "које декларише и као Бугаре и као Србе у истом дану", као и да грађани желе превремене изборе који би омогућили формирање владе која би радила на економском напретку.
У Македонији је у току политичка криза, јер је шеф државе ЂорЂе Иванов одбио да повери мандат лидеру СДСМ-а Зорану Заеву који је формирао коалицију са странком албанске мањине ДУИ.
Прочитајте ОВДЕ каква то снажна порука одјекује скопским улицама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ТВ обраћање Заева у које оптужује и Груевског за напад.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА