Најновије

ХУТИ ТУКУ ПО САУДИЈСКИМ БРДИМА: Саудијски војници су мислили да су безбедни у својој испостави, а онда је почео пакао! (ВИДЕО)

Јеменски покрет Ансарулах, чији су припадници Хути, у садејству са јединицама Јеменске армије лојалне Врховном политичком савету у Сани, напали су јуче саудијску војну испоставу у покрајини Џизан, близу јеменске границе, јавља агенција Сана.

Саудијска испостава у Џизаду (фото: Јутјуб принтскрин)

Користећи артиљерију, јеменске снаге су директно погађале поменуту испоставу изазивајући штете на објектима. Новинска агенција У-њуз хе објавила видео снимке напада које можете погледати. Број жртава у редовима саудијске посаде је тренутно непознат и мало је вероватно да се открије у будућности, јер Саудијска Арабија обично не открива много информација о губицима своје војске. Међутим, ово није први напад Хута и њихових савезника на Саудијску територију јер они редовно нападају позиције Краљевске војске у покрајинама Џизан, Асир и Наџран, све три у Саудијској Арабији на граници са Јеменом.  Симбол "побуне" џихадиста пао је у руке Асадовим снагама, опширније ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА