Најновије

ВУЧИЋ ЕВРОПСКОМ КОМЕСАРУ: Ево шта ме плаши за регионалну стабилност, а долази из Приштине

Председник Владе Александар Вучић данас је, на састанку са европском комесаром за унутрашње тржиште, индустрију, предузетништво и мала и средња предузећа, Елжбијетом Бјенковском, разговарao o европском путу Србије, проблемима у дијалогу са Приштином и подршци ЕУ Србији кроз програме за подршку малим и средњим предузећима.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Изразио је бојазан да ће поруке и идеје о стварању велике Албаније, које долазе из Приштине, угрозити регионалну стабилност.
- Кључни спољнополитички приоритети Србије су чланство у ЕУ, регионална сарадња и јачање односа са суседима, као и наставак политике помирења. Србија је кредибилан партнер Европске уније - нагласио је премијер Вучић.
Он је изразио бојазан да ће недавне поруке и идеје о стварању велике Албаније, које долазе из Приштине, успорити дијалог и угрозити регионалну стабилност, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.
Европска комесарка честитала је премијеру Вучићу победу на председничким изборима у Србији.
Бјенковска је истакла да је Србија стуб стабилности у региону и да је неопходно радити на одржавању мира и добросуседских односа.
Она је поздравила и економске промене које је српска влада спровела и нагласила да је неопходно радити на приватизацији великих јавних предузећа.
Премијер Вучић је истакао да верује да је регион Западног Балкана спреман за дубљи облик економске интеграције кроз успостављање јединственог тржишта, што би подигло конкурентност региона у целини.
Прочитајте ОВДЕ и ко су највећи србомрзци на свету. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хитна седница Владе због Харадинаја
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА