Најновије

Ево шта је иницијатор за укидање Дарвинове теорије, поручио својим противницима

Доктор Радмило Рончевић, пензионисани хирург и иницијатор петиције за ревизију програма биологије у делу који се односи на теорију еволуције, у писаној изјави за јавност одговорио је критичарима који су се претходних дана бавили његовом иницијативом.

Чарлс Дарвин (Фото: Јутјуб)

Негодујући пре свега због тога што се петицијом нису бавили они којима је била упућена, а критике окарактерисао као "све боље од бољег, научније од научнијег".
Петицију је, како каже, упутио превасходно Министарству просвете, науке и технолошког развоја, чији је министар рекао да се његов ресор тим предлогом неће бавити, те поручио да се било која научна истина или нова теорија, а нарочито оне које су од светског значаја не могу уводити тек тако без међународне потврде.
Став САНУ Рончевић, каже, још чека, истовремено подсећа академике како је својевремено прошао у јавности њихов Меморандум, а Одбор САНУ је, иначе, у обраћању јавности поводом петиције упитао: "Да ли неко заиста верује да се петицијама или аргументом броја потписа може приступити проблему који карактерише дуготрајна супротстављеност два тешко помирљива дискурса."
И став Сената Универзитета у Београду за Рончевића је дискутабилан, јер, како каже, без анализе и аргумената садржаја петиције они су "маниром наслеђеним из времена једноумља" чињенице прогласили нетачним, произвољним закључцима, који не заслужују никакву пажњу.
Етички комитет Српског лекарског друштва доктор Рончевић критикује због "бољшевичког идеолошког закључка" којим је петицију окарактерисао као верско-идеолошки памфлет уперен против саме науке.
Групу професора Богословског факултета, којој иронично спочитава "завидне научне резултате", Рончевић критикује зато што, како каже, не дозвољава појединцима или групи да критикују теорије еволуције док сами не објаве своју теорију, коју ће одобрити научна заједница.
"Та група 'мудро' упућује сваког од потписника петиције да има прилику да приложним научним радом и на основу 'мноштва доказа', које су навели на две штампане стране, створе основе за нову теорију, која ће, уколико стекне одобрење научне заједнице, заменити теорију еволуције", истиче аутор петиције у саопштењу за јавност.
Све боље од бољег, научније од научнијег, закључује Рончевић, који одговоре очекује још од Одбора за образовање, науку и технолошки развој Скупштине Србије, сената универзитета у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.
Истовремено, примећује да га бурна реакција у јавности на петицију коју је предложио уверава да постоји велико интересовање у нашој земљи да се сазна права истина шта је теорија еволуције, али оцењује да нико од наведених критичара није ни покушао да упозна јавност са изнетим чињеницама у петицији, да их анализира или их аргументовано оспори.
Како наводи, аутори једног од саопштења поводом његове иницијативе навели су, између осталог, да о еволуцији мора више да се разговара, да се заблуде износе на видело и да грађани стекну потпунију представу о томе шта јесте, а шта није теорија еволуције.
"Ја сам управо то и тражио, само много писменије", закључује Рончевић.
Прочитајте ОВДЕ шта професори Богословског факултета категорички тврде и "принципијелно одбацују"? Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарац "Страхоте дарвинизма"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА