Најновије

ЈОШ 100 КИЛОМЕТАРА: Продор према ирачкој граници је приоритет Сиријске армије! (МАПА)

Сви даљи напори Сиријске арапске армије зависиће од успешног пробоја који у дубинама Сиријске пустиње предводе 5. легион САА и Хезболах.

Борбе у Сиријској пустињи (Илустрација: Правда)

Након иницирања трке према Деир Ез Зору, џихадисти такозване "Слободне сиријске армије" (ССА), које директно подржава америчка војска са јорданске границе, примили су ударац на југоистоку сиријске покрајине Дамаск, који их је одвратио од даљих напредовања према истоку земље. За само два дана САА је прокрчила пут кроз Сиријску пустињу и заузела преко 70 квадратних километара територије, а џихадисти су били приморани да преусмере снаге и припреме контраофанзиву, коју су и извели раније ове недеље. Током тог напада, амерички "побуњеници" успели су да поврате контролу над планином Сабихија са које је САА имала ватрену контролу над путем Палмира-Багдад. Сиријске снаге су данас поново покренуле пробој кроз Сиријску пустињу контраударом на исте тачке, које су убрзо враћене под контролу. Јединице 5. легиона САА, Хезболаха и Снага националне одбране, сада су помериле фронт на сам ауто-пут, а према најновијој мапи коју су објавили припадници Хезболаха, већ је преузета контрола над важним раскршћем путева. Према овој мапи, Сиријским снагама је остало још само 100 километара кроз Сиријску пустињу до изласка на ирачку границу.

Уколико Дамаск успе овом походу, САА би у потпуности опколила проамеричке снаге на југу Сирије и онемогућила сваки њихов даљи напредак. Хезболах је данас објавио и тачну локацију америчке базе на јорданско-сиријској граници. Више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимак жестоких борби на северу Сирије:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА