Најновије

РУСКИ ХАКЕРИ ПОНОВО У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ: Овога пута забринути Британци!

Британски медији виде "руски траг" у последњем великом сајбер нападу, јер је група „Шадов Брокер“ почела да заражава компјутере вирусом ускоро након америчког бомбардовања Сирије. што, мишљењу једног броја експерата листа, наводно показује о вези сајбер криминала са Русијом. При томе, лист не наводи никакве доказе који потврђују овакве закључке.ВОГ

Лондон (Фото: Pixabay)

Како пише „Телеграф“, следећег дана након бомбардовања Сирије група је објавила „упозорење“ Трампу, осудивши напад. Након недељу дана, 14. априла, „Шадов Брокер“ је извео хакерски напад користећи вирус који је створила америчка Агенција на националну безбедност (НСА). Овај програм, како се претпоставља, коришћен је за време последњег напада.
Према подацима издања, „један број експерата претпоставља да ово није случајно и повезују делатност групе са Русијом. Осим тога, у чланку се не наводи ништа што би потврдило овакву „повезаност“.
„У позадини данашњег напада (у Великој Британији) Конгрес треба да сазна да ли АНБ зна за могуће недостатке оперативних система које користе наше болнице", написао је бивши агент ЦИА Едвард Сноуден на твитеру.
По његовим речима, да је АНБ приватно открила недостатке који омогућавају овакав напад до не би дошло.
„Лабораторија Касперски“ је јуче забележила око 45.000 покушаја да се заразе програми у 74 земље у свету, при томе, највише покушаја је било у Русији. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарац о руским хакерима: 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА