Најновије

ВУЧИЋ ЗАБРИНУТ: Председник Србије је управо имао телефонски позив позив, а тиче се Косова и Метохије

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији Захиром Танином, пре свега о последицама пандемије КОВИД-19 у нашој земљи и региону.

Вучић (Фото: Јутјуб/ Правда)

Специјални изасланик Танин је изразио жаљење због жртава заразне болести у Србији и подржао председника Вучића у борби против њеног ширења, саопштила је Служба за сарадњу са медиијма председника Републике.

Председник Вучић је рекао да је забринут због ширења болести на Косову и Метохији. Он је изразио одлучност Србије да помогне српској заједници на КиМ, али и спремност на пуну сарадњу са Албанцима и заједнички рад са представницима привремених институција у Приштини у заустављању КОВИД-19.

Двојица саговорника су разговарали и о политичкој и безбедносној ситуацији на КиМ, поводом предстојеће седнице Савета безбедности посвећене извештају генералног секретара УН о раду УНМИК, која ће бити одржана путем видео конференције.

Председник Вучић је истакао да су седнице Савета безбедности, посвећене раду УНМИК, важне за Србију због одржавања континуитета разматрања питања КиМ, као и због редовног информисања о политичкој и безбедносној ситуацији, која је далеко од стабилне.

Су-35 и МиГ-31 биће наоружани и ракетама великог домета шест пута бржим од звука. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА