Најновије

Шта је Трамп шапнуо Лаврову

Информација коју је председник САД Доналд Трамп саопштио шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову на састанку у Вашингтону тицала се планова терористичке организације ИД да дигне у ваздух путнички авион, јавила је америчка телевизија Еј–Би–Си.

Лавров и Трамп (Фото: mid.ru)

Према извору америчке телевизије, ти подаци су добијени од израелског шпијуна из редова ИД. Ради се о намерама милитаната да организују терористички напад на авион који би летео за САД. Екстремисти су планирали да бомбу сакрију у торби за компјутер. Таква експлозивна направа, по мишљењу америчких стручњака, тешко би могла да буде откривена током провере уз помоћ обичне опреме.
Вашингтон је сматрао да треба веровати у те обавештајне податке и управо због тога је рачунао на могућност увођења забране уношења компјутера у авионе које лете ка САД из европских држава.
Према тврдњама Еј–Би–Сија, након што је Трамп поделио те информације са Лавровом, живот шпијуна је у опасности. Израелска страна је инсистирала да информација коју је дала САД остане тајна.
Трампов помоћник за националну безбедност Герберт Макмастер сматрао је да је давање Русији наведених информација исправно, између осталог и због тога што је у октобру 2015. године у терористичком нападу изнад Синајског полуострва страдао руски авион А321 „Когалимавија“, који је из египатског летовалишта Шарм ел Шеик летео за Санкт Петербург. Шта је ловац на џихадисте, поручио Доналду Трампу погледајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА