Најновије

ОПЕРАЦИЈА "НЕСТРПЉИВИ ЛАВ": Шта ради 400 борбених возила и 7.200 америчких и јорданских војника са сиријској граници (ФОТО/ВИДЕО)

На сиријско-јорданској граници налази се око 400 америчких и јорданских борбених возила и око 7200 војника. Након што је Хезболахов извиђачки дрон снимио њихову базу на само 40 километара од границе са Сиријом и покренуо сумње да је реч о припреми инвазије на Сирију, Јордан је саопштио да је реч о редовној војној вежби.

Јорднаско-сиријска граница (Фото: Синхуа)

Пррема тврдњама Јордан реч је о међународној вежби која се одвија редовно од 2011. године, а носи назив "Нестрпљиви  лав".

На овогодишњој вежби наводно учествује 11 држава. Званичници САД и Јордана рекли су да ће се вежбе бавити граничном безбедношћу, сајбер-одбраном и „командним и контролним“ вежбама, у циљу побољшања координације против претњи, укључујући и тероризам.

„Заједнички напори и координација и размена експертизе су потребне у време када се региону суочава са претњом тероризма“, рекао је јордански бригадир генерал Калид ел Шара, који ће предводити ове вежбе.

Међутим, Сиријске власти сумњају да је реч о вежби и да би војници САД и Јордана могли да уђу у Сирију како би помогли тзв. Слободној Сиријској Армији.

Због тога је САА покренула офанзиву у правцу границе и сада напредује ауто-путем Дамаск-Багдад ка граничном прелазу.  О стању на фронту код Деир Ез Зора сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА