Најновије

СРПСКА МОРНАРИЦА ЗАПУЦАЛА ИЗ СВОГ РАСПОЛОЖИВОГ ОРУЖЈА: Тактички маневри и бојно гађање на вежби "Ечка 2017" (ФОТО)

Припадници Речне флотиле Војске Србије данас су у раним јутарњим часовима на привременом артиљеријском полигону "Тител" извели тактичку вежбу са бојним гађањем под називом "Ечка 2017".

Српска Речна морнарица на вежби "Ечка 2017" (Фото: vs.rs)

Део гађања и вежбу које представљају највиши ниво тактичке и ватрене обучености речних јединица и којима је руководио капетан бојног брода Венко Механџиски начелник Штаба Речне флотиле, пратили су генерал-мајор Желимир Глишовић заменик команданта Копнене војске и капетан бојног брода Андрија Андрић командант Речне флотиле, саопштила је Војска Србије.


Фото: Војска Србије
Окосницу извођења сложене и динамичне тактичке вежбе и гађања чинили су подводна противдиверзантска, бродска противминска и минска дејства, као и увежбавање спречавања продора непријатељских војних бродова и ватрена подршка јединицама пешадије у одбрани. 
Као увертира у најсложенији и најзахтевнији вид тактичко-ватрене обуке, претходних дана извршена су бројна припремна и бојна гађања појединачним бродовима из бродског наоружања.

Из пловних средстава Првог и Другог речног одреда којима командују капетан фрегате Ромео Грбовић и капетан корвете Дарко Стричић, у пловидби, гађало се свим бродским артиљеријским наоружењем, двадесет и, по први пут, тридесет милиметарским противавионским топом, тридесетмилиметарским бацачима пројектила и бочним пушкомитраљезима калибра 7,62 милиметра, циљева на води на удаљености од 1.300 метара и циљева на копну удаљених 800-1.000 метара.

Током тактичке вежбе у пуној мери ангажовани су и рониоци 93. ронилачке чете Првог речног одреда за реализацију противдиверзантских дејстава и откривање сидрених мина.   Како то ради руска ратна флота у Баренцовом мору, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Видео репортажа са вежбе речне морнарице "Морава 2016"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА