Најновије

Вучић неће предлагати премијера, избори у августу?

Одлуку о томе ко ће засести у у фотељу премијера након што Александар Вучић преузме дужност председника Србије могли би да донесу грађани на биралиштима и то можда у августу, пише “Ало”.

Вучић (Фото: Синхуа)

– Иако ових дана сви чекају да изабрани председник Александар Вучић одлучи коме ће поверити премијерски мандат то се, ипак, неће догодити – пише “Ало”, позивајући се на добро обавештени извор, који каже и да ни Ана Брнабић ни Ивица Дачић неће бити именовани за премијера иако ових дана важе за главне фаворите.
Према том извору, Вучић озбиљно размишља да распише ванредне парламентарне изборе крајем лета, тачније за август.
– Вучић трпи велики притисак унутар партије. Постоји јака струја у табору напредњака која инсистира на томе да нови премијер буде баш из те странке… Идејом да на то место дође Ивица Дачић нису одушевљени – пише лист.
У тексту се наводи да, међутим, ни у унутар СНС не постоји консензус о Вучићевом наследнику јер свако мисли да је заслужнији од оног другог, док социјалити очекују именовање Дачића јер сматрају да су управо они допринели Вучићевој победи на председничким изборима.
Што се тиче Ане Брнабић, утицајне конзервативне струје унутар земље не слажу се са тим да особа која је хомосексуално оријентисана буде именована за председницу Владе и врше притисак на премијера.
Како се наводи, Вучић не обраћа пажњу на те ултиматуме, али размишља о томе да никоме не оставља бланко своју фотељу, јер је ова Влада изабрана управо на крилима његове популарности у народу и он не жели да сноси одговорност за евентуалне лоше потезе које би онај кога предложи могао да вуче.
– Стога веома озбиљно размишља да предложи нове парламентрне изборе па да Владу води онај ко на њима оствари тријумф – наводи извор листа.
С обзиром на то да се очекује да градоначленик Београда Синиша Мали ускоро поднесе оставку на то место, постоји могућност да ванредни парламентрни и београдски избори иду у пакету, наводи извор листа и додаје да би Вучић тим потезом у потпуности дестабилизовао опозицију коај се још није опоравила од пораза на председничким изборима.
Напредњаци би, пак, опет ишли у велику коалицију са својим досадашњим партнерима, осим што постоји могућност да СПО више не буде део те приче, закључује тај извор, напомињући да се очекује да Вучић ускоро донесе коначну одлуку.
Михајловићева поручила да Дачић није Роналдо па да буде премијер. Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Танјуг, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић напао и испљувао Насера Орића
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА