Најновије

Каква то нова застрашујућа оружја спрема Русија и да ли ће заштитити и Србију?

- Русија може да у сваком тренутку изгради носача авиона, ако то затражи војни врх. То за сада није приоритет војне индустрије већ стварање новог наоружања саопштио је потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин.

Рогозин предаје Вучићу макету ракетног система С-300 (Фото: Јутјуб)

Он је поручио и да је Русија мирнодопска држава и за њу најважније да сачува безбедност својих и граница савезника Москве.
Истина, Рогозин није децидно навео на које земље мисли кад каже руских савезника, али војни стручњаци у Москви, али и на Балкану, сматрају да је једна од земља коју ће Москва да штити по сваку цену и Србија. 
Подсетимо, Москва је одлучила да Београд наоружа модерним системима, а приоритет су системи за заштиту неба, попут БУК. Ту је и донација МИГ 29, али и више десетина потпуно модернизованих тенкова Т 72.
- Колико је Москви стало до тога да Београд остане бан домашаја НАТО, али и безбедан говори и то што је руски председник Владимир Владимирович Путин самиту светских лидера у Пекингу поручио је  да је Србији место у Евроазијској економској унији (ЕЕУ) коју предводи Москва,
Рогозин је најавио и да Москва полако напушта одбрамбену тактику јер је напад најбоља одбрана.
Што се тиче изградње носача авиона, "технички и технолошки данашња војна индустрија Русије може да изгради брод таквог типа. Постоји технички пројекат, на њему никад није прекидан рад. Међутим, то је питање за војску - да ли им је потребан такав брод. За разлику од САД, ми смо велика континентална сила, и ми немамо друге приоритете - истакао је Рогозин.
Он је поручио и да нови програм наоружавања предвиђа прекид модернизације старих типова наоружања.
- Нећемо вршити модернизацију старих типова наоружања. Мада, треба рећи да је модернизација исто тако нормална ствар као и прављење нових модела. Међутим, модернизација не треба да буде бескрајно много - три, четири, не више. Иначе, то зауставља стварање новог програма наоружања - рекао је Рогозин у интервјуу телевизији "Русија 24".
По његовим речима, нови програм ће бити иновативан, градиће се интелигентно оружје, аутоматски системи управљања, комуникациони и обавештајни системи.
Рогозин је нагласио да се већ завршава израда беспилотних копнених возила и ваздушних летелица, ради се на снажној модернизацији космичке групе, док ће флота добити нове бродове.
- Појавиће се потпуно нова савремена комуникација - то је оно што је код нас увек било слаба тачка - додао је он.
Нови програм наоружања подразумева и равнотежу између разних родова војске - Ваздушно-космичких снага, флоте, копнених снага. Прочитајте ОВДЕ и каква је то нова паника због Русије завладала у НАТО? Извор: rs.sputniknews/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте листу од десет најјачих оружја Русије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА