Најновије

Дачић: Регионална сарадња – приоритет Србије

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић учествовао је на специјалном састанку Савета министара иностраних послова земаља чланица Организације за црноморску економску сарадњу (БСЕЦ) у Истанбулу.

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Обраћајући се на скупу чији је домаћин Турска, као земља која председава БСЕЦ-ом, шеф српске дипломатије је истакао да та организација пружа јединствен оквир за унапређење сарадње и јачање поверења у региону, што је један од главних спољнополитичких приоритета Србије. Дачић се на маргинама састанка сусрео и с министром иностраних послова Румуније Теодором Мелескануом, јавиле су агенције.
У обраћању Савету министара, он је истакао да Србија подржава сваку иницијативу која за циљ има промоцију дијалога, мултилатералне економске сарадње и јачање регионалних добросуседских односа.
Изразивши захвалност Турској, уз честитке на „ефикасном и плодоносном председавању”, Дачић је нагласио и стратешки, инфраструктурни и економски значај региона Црног мора који, према његовим речима, има велики развојни потенцијал.
У одвојеном разговору с румунским шефом дипломатије, Дачић и Мелескану су потврдили пријатељске односе две земље. Шеф српске дипломатије је позвао румунског колегу да посети Србију, а Мелескану је предложио одржавање трилатералног сусрета Румуније, Србије и Бугарске, саопштило је Министарство спољних послова.
Каква то нова застрашујућа оружја спрема Русија и да ли ће заштитити и Србију прочитајте ОВДЕ.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Истанбул, министар Дачић на БСЕЦ министарској конференцији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА