Најновије

СТЕФАНОВИЋ КОД ПАТРУШЕВА: Договорена опсежна сарадња српске и руске полиције!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Москви са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим о сарадњи две државе у супротстављању тероризму, организованом криминалу и свим осталим безбедносним изазовима.

Стефановић у Москви разговарао с Патрушевим (Фото: РИА новости, mup.rs)

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Србије, Стефановић, који борави у радној посети Русији, истакао је након састанка с Патрушевим, да је у претходном периоду започета опсежна полицијска сарадња и да Министарство унутрашњих послова има добру сарадњу са безбедносним службама Руске Федерације. Потпредседник Владе Републике Србије указао је да је са Патрушевим разговарао и о угрожавању безбедности и положају српског народа на Косову и Метохији. - Добили смо подршку Русије у нашим настојањима да обезбедимо мир и стабилност и да се реализују договори попут формирања Заједнице српских општина, који су нам важни, али и за очување безбедности српског народа, пре свега у деловима Косова и Метохије у којима немају потпуну безбедност. Република Србија и Руска Федерација по тим питањима имају јединиствен став и имаћемо подршку Русије и у будућности, нагласио је Стефановић. Министар је указао да је тема разговора са Патрушевим била и борба против тероризма, организованог криминала и кривичних дела везаних за злоупотребе на интернету. - Разговарали смо о активној сарадњи у супротстављању изазовима тероризма, што ниједна држава, ма колико била велика или мала, не може сама да реши, рекао је Стефановић. Министар је указао и да је на том пољу Републици Србији потребна помоћ великих сила у погледу размене информација.
- Треба нам више информација и сарадња са онима који могу да нам пруже податке о томе где се терористи крећу, какви су им планови и шта Србија може да предузме да предупреди сваку потенцијалну опасност и заштити своје грађане, навео је Стефановић. Према његовим речима, разговарало се и о полицијској сарадњи у области борбе против организованог криминала, али и о сарадњи руске Националне гарде и наше Жандармерије. Стефановић је додао да је тема састанка била и заштита грађане обе земље од опасности које се крију на интернету, што ће, како је најавио, бити тема и безбедносне конференције  која се ове године одржава у Русији. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарни филм ТВ Звезде о припадницима руског "Спецназа" у Сирији (српски титл)
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА