Најновије

РАДИКАЛИ ЗАХТЕВАЈУ: Ситуација је катастрофална, процес легализације хитно вратити општинама

Потпредседник Београдског окружног одбора и члан Већа Српске радикалне странке у општини Вождовац, Бојан Младеновић, изнео је данас на конференцији за медије поражавајуће податке везане за легализацију објеката у Београду и осврнуо се на горући проблем наших суграђана са инвалидитетом.

Радикали (Фото: Правда)

- Закон о легализацији је кренуо 1997. године а резултати после двадесет година су поражавајући. Иначе, до сада је овај закон шест пута мењан. На нивоу Србије има милион и по нелегалних објеката, до сада је предато око 770.000 захтева, а решено је свега 3%. У Београду је ситуација још гора, решено је свега 1% од предатих 300.000 захтева, истакао је Младеновић.
Када је 1997. године почео процес легализације у београдским општинама, упркос тада високим ценама, резултати су били видљиви. - Скандалозном одлуком цео процес легализације је централизован и тог момента процес легализације је потпуно стао. Српска радикална странка захтева да се процес легализације у Београду врати у надлежност свих седамнаест београдских општина да би тај процес био ефикаснији. За ових двадесет година држава је изгубила велика финансијска средства ненаплаћивањем пореза ових објеката а тај износ је вишеструко већи од оног износа који је влада Републике Србије добила противуставним смањивањем плата и пензија грађанима Републике Србије, истакао је Бојан Младеновић и додао: - Особе са инвалидитетом поред свакодневих проблема око уласка у јавне институције као што су домови здравља, поште, банке имају још један проблем у Београду а то је немогућност преласка с` једне на другу страну ауто пута који пресеца Београд на два дела. Због тога је Српска радикална странка поднела иницијативу у општини Вождовац да се направи лифт на отвореном како би се омогућило лицима са хендикепом, старим и немоћним лицима несметану кретњу. Лифт на отвореном био би саграђен на Душановачкој пасарели, с једне стране на душановачкој пијаци, а са друге стране у улици Милорада Бонџулића. Реализацијом овог пројекта на отвореном омогућило би овим лицима да самостално могу обављати своје свакодневне потребе, констатовао је.
Српска радикална странка ће у наредном периоду посветити више пажње особама са инвалидитетом  и тражимо да се процес легализације у Београду врати у надлежност београдских општина како би био ефикаснији а грађани тиме задовољнији, истакнуто је на конференцији за медије. Прочитајте ОВДЕ зашто Тома Николић каже да ће за државу радити за џабе? Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Шешељ одувао студенте на једном предавању.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА