Најновије

ДУТЕРТЕОВ БЕС: Авијација гађа терористе, 1. дивизија и 103. специјална бригада упале у Марави (ВИДЕО/ФОТО)

Филипинска авијација напада положаје терориста Исламске државе у граду Марави, док 1. пешадијска дивизија и 103. специјална бригада надиру у град. Дуго очекивана појачања тек јутрос су стигла до града чији су велики део заузели терористи Исламске државе.

Улазак војске у град (Фото: Синхуа)

"Амиа Пакпак" болницу и "Данасалан" колеџ, као и још неколико важних позиција у граду. Неколико предграђа је такође ослобођено, а терористи су се из њих повукли готово без борбе. Подсећамо пре два дана борци  Исламске државе су упали у граду из ког су се слабе војне и полицијске снаге одмах повукле препуштајући Марави терористима. Они су одмах заузели главне државне институције и на њима истакли црне заставе. Они су стотинак људи узели за таоце.  Напад се догодио док се председник Филипина Дутерте налазио у посети Русији.

Претпоставља се да је у граду више од сто наоружаних припадника Исламске државе које предводи терориста Инснилон Хапилон. Он је лидер терористичке групе Абу Сајаф која се заклела на верност Исламској држави. 

Ратни извештаји са терена говоре да је у борбама ликвидирано 13 терориста али да је погинуло и 8 војника, а 31 војник је рањен. Председник Филипина Родриго Дутерте прогласио је 60 дана ратног стања како би се обрачунао са терористима.  O даљем напредовању војске у граду погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Извештаји из Маравија.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА