Најновије

НАЈВЕЋИ УЛОВ У 2017: Ево шта је све Сиријска армија заузела у данашњим борбама! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Данашња операција Сиријске арапске армије у покрајини Хомс донела је снагама лојалним Башару ал Асаду највећи појединачни напредак у 2017. години.

Победа Сиријске Армије (Илустрација: Правда)

Сиријска арапска армија покренула је данас на хиљаде пешадинаца и стотине борбених возила у офанзиви која је повезала територије под контролом САА на јужној линији фронта око Палмире са територијама према јужној граници земље.

Током ових операција, по први пут од 2014. САА под контролом има све путеве који воде од Дамаска према Палмири - М90, М53 о М54, а Исламска држава била је принуђена да препусти преко 2.000 квадратних километара територије у централном Хомсу.

Тешко је набројати сва места које је сиријска војска прузела током данашњег дана, а међу најзначајнијим су рудници фосфора Манкура, планине Абу Дали, цео регион Савана, градове Уланија и Барда, Троугао Анебаха...

Погледајте снимке из борби за подручје Савана: Уз то, САА је пресекла и "побуњеничку" територију у Источном Каламуну од сваке везе са спонзорима који су пристизали из пустиње, па је тиме практично окончана и борба са тамошњим, иначе изузетно ратоборним, племенима.

Данашње операције у покрајини Хомс започеле су тенковске јединице у планинским деловима ослобођеног подручја. Више о овим борбама, као и снимке тенковских дејстава, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА