Најновије

ПОТВРЂЕНО ИЗ КРЕМЉА: Ево ко ускоро седа на столицу Виталија Чуркина у УН (ФОТО)

Већ овог лета, упражњену столицу легендарног руског дипломате Виталија Чуркина у Уједињеним нацијама попуниће један од заменика руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова - Басилиј Небензја.

Виталиј Чуркин (Фото: РИА новости)

Василиј Небензја би на место сталног представника Русије при УН могао да буде постављен већ овог лета, изјавио је заменик руског министра иностраних послова Генадиј Гатилов. Како је рекао заменик руског министра, Небензја би већ тада могао да отпутује у Њујорк, где би преузео улогу коју је пре смрти обављао Виталиј Чуркин. - Сматрам да је то изводљиво, рекао је Гатилов и додао да се нада да ће процес његовог именовања бити завршен у најкраћем року. А по чему ће Срби понајвише памтити недавно упокојеног, легендарног сталног представника Русије при УН, Виталија Чуркина, прочитајте ОВДЕ.

Ко је Василиј Небензја

Небензја у дипломатији није новајлија, иза њега су године рада у Министарству спољних послова Русије и Уједињеним нацијама. Прошао је класичну школу совјетске дипломатије, која је позната по уздржанијем и тактичнијем приступу, али која чврсто брани ставове Москве. Небензја је професионални дипломата. Завршио је Московски државни институт међународних односа Министарства иностраних послова Русије. У руском Министарству иностраних послова почео је да ради почетком осамдесетих година прошлог века. Прво је радио као владин аташе у амбасади СССР-а на Тајланду. Почетком деведесетих надгледао је Одељење за сарадњу са међународним организацијама руског Министарства иностраних послова, а од 1996. до 2000. године био је виши саветник у Сталној мисији у УН. Потом је радио и као начелник, а потом и као заменик директора Одељења за међународне организације руског Министарства иностраних послова. На место заменика сталног представника Русије у УН у Женеви дошао је 2006. и на том месту је био пуних шест година. Потом је 1. јуна 2013. именован за заменика министра иностраних послова. Познат је по томе што је учествовао у припреми резолуције о неприхватљивости величања нацизма, коју је на крају усвојила и Генерална скупштина УН. Извор: rs.sputniknews.com, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА