Најновије

ВЕЛИКА РОКАДА У НЕМАЊИНОЈ: Погледајте какве промене на министарским местима се очекују

У Немањиној 11 по свој прилици следе велике промене на појединим местима.

Какве кадровске промене се очекују у Немањиној? (Фото: parlament.gov.rs)

Србија ће по избору новог премијера, након што Александар Вучић преузме функцију председника Србије, добити и новог (старог) министра здравља, а то ће бити Славица Ђукић Дејановић, која ће на тој функцији заменити министра Лончара.
То неће бити једина промена у Немањиној 11, јер ће позицију у Влади добити Бранко Ружић и Новица Тончев.
Министар Здравља Златибор Лончар ће по свему судећи ускоро бити смењен. У његову фотељу ће засести Славица Ђукић Дејановић, заменица председника СПС-а и актуелна министарка без портфеља.
- Златибор Лончар је већ виђен као бивши министар здравља, а тај ресор могла би поново да преузме Славица Ђукић Дејановић. То би могао да буде епилог договора између Александра Вучића и Ивице Дачића - открива извор.
Према његовим речима, и Бранко Ружић, потпредседник Социјалистичке партије Србије, коначно ће добити министарску функцију! Он ће бити изабран за новог министра без портфеља, а ни Новица Тончев неће остати без позиције, па ће тако радити ни мање ни више него код код Ружића! - Ружић и Тончев ће добити нове функције и на тај начин ће и они и СПС бити награђени за сав труд и залагање током председничких избора. Приметно је да је бунтовни потпредседник социјалиста и те како променио понашање током кампање за шефа државе. Уместо провоцирања коалиционих партнера, он је вредно радио на терену и на тај начин дао допринос Вучићевој убедљивој победи - објашњава наш извор и додаје да се нова позиција смеши и Новици Тончеву. - Он је увек имао сјајне резултате на локалу и био је један од носилаца кампање у Сурдулици. Чини се да ће се на овај начин умирити, јер у последње време износи бројне критике, пре свега на рачун свог лидера Ивице Дачића и СПС-а - објашњава извор. Иначе, Славица Ђукић Дејнаовић је већ једном са великим успехом водила ресор здравства. На тој позицији је била од 27. јула 2012. до 27. априла 2014, у време када је председник Владе био Ивица Дачић. С друге стране, ни Бранку Ружићу ово неће бити први пут да заседне у министарску фотељу. Он је 2013. године већ обављао функцију министра без портфеља задуженог за евроинтеграције. Бранко Ружић јуче није био расположен да коментарише наша сазнања. - Немам коментар на спекулације - казао је он. Славица Ђукић Дејановић до краја закључења овог броја није одговорила на питање које смо јој послали. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Војислав Шешељ оштро оптужио министра Лончара:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА