Најновије

УМАЛО ТУЧА АДВОКАТА: Вика, увреде и претње у Адвокатској комори Београда, интервенисала полиција!

Прави хаос завладао је синоћ у Адвокатској комори Београда (АКБ) када је адвокат Југослав Тинтор, који је 13. маја изабран за новог председника на изборној скупштини за коју руководство на челу са адвокатом Слободаном Шошкићем тврди да је нелегална и чије резултате не признаје, ушао у просторије са својим присталицама како би преузео дужност.

Сцена из Адвокатске коморе Београда (фото: Курир ТВ принтскрин)

Викање, вређање и обијање врата обележило је вече у АКБ а морала је и полиција да реагује. У једном тренутку у ходнику нашле су се присталице и Тинтора и Шошкића а на крају су сви ушли у просторије председничке канцеларије. - Позвао сам Тинтора и још двоје колега да уђу у председничку канцеларију да разговарамо, да причамо као адвокати, једни са другима.
Ту је био и председник Шошкић. Видели смо да ту неког договора нема, онда је Тинтор мртав хладан рекао: "Ја сам у својој комори и ја одавде не излазим". Ја сам то назвао преваром. Ево шта су направили са вратима, то су његови, са спољне стране, чуло се страховито лупање, чак је и брава и поломљена - рекао је члан Управног одбора АКБ Радослав Недић.
Слободан Шошкић рекао је Тинтору да ће бити трајно исписан из адвокатуре. - Ово што ти радиш нико никада у историји АКБ није урадио. Не можеш на силу, ако се позиваш на скупштину онда мораш да имаш правни акт који дозвољава да уђеш овде. Морамо да се обратимо дежурном тужиоцу да видимо да се ово рашчисти - рекао је Слободан Шошкић.
Југослав Тинтор рекао је да сада АКБ изгледа онако како треба и да су у њој сви адвокати. - Ми смо овде разговарали са претходним руководством и дошло је до ситуације са обезбеђењем, а оно што је најважније није било никаквих већих инцидената и најважније да су ова врата отворена. Врата су отворена од стране обезбеђења оног тренутка када је дошла полиција - рекао је Тинтор. Враћамо се у Милошевићево доба, деведесете, о чему се ради, прочитајте ОВДЕ. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Супротстављене стране пред камерама: адвокати Тинтор и Шошкић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА