Најновије

БИТКА ЗА ПРЕМИЈЕРСКУ ФОТЕЉУ: Вулин захтева...

Министар за рад и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да би мандатар за састав нове владе морао да буде неко из Српске народне странке.

Вучић и Вулин (Фото: Јутјуб)

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је раније да изабрани председник Александар Вучић још није донео одлуку ко ће то бити мандатар за састав владе.
Вучић би, према најновијим информацијама, требало 31. маја да положи заклетву пред Народном скупштином и преузме дужност председника, а како сада ствари стоје, мандатара би могао да предложи средином јуна. 
И док Стефановић истиче да је уверен да ће то бити особа која ће на најбољи начин водити владу, Вулин сматра да би то морао да буде неко из Српске народне странке. 
- Уколико Вучић премијерску функцију пренесе на неког ко није члан СНС и тако преда најбитније место у извршној власти, очекујем да због те одлуке може имати проблема и у чланству и у руководству странке - изјавио је Вулин Тањугу, на питање ко би могао да буде мандатар. 
Одласком Вучића из Владе СНС губи не само место у извршној власти, већ и најистакнутију политичку личност, која је својим ауторитетом могла да Владу води како јединствен тим без искакања па чак и страначких разлика, објашњава Вулин. 
Он истиче да је СНС поднео највећи терет избора и да Вучићу неће бити лако да објасни чланству зашто немају премијера, ако то не буде био неко из његове странке, када су несумљиво најбројнија партија са највећом подршком у бирачком телу. 
- Не верујем да је и један бирач СНС изашао на изборе са жељом да добије председника, а изгуби премијера - каже Вулин. 
Стефановић је рекао раније данас да Вучић размишља о неколико имена. 
- Ако му верујемо да доноси добре одлуке, онда верујем да ће и ова одлука бити донета на бази тога што ће добро промислити о свим аспектима - каже Стефановић. 
Упитан о томе око којих имена Вучић има дилему кад је у питању будући премијер, Стефановић каже да је сигуран да размишља о неколико имена. 
- Пажљиво мери све предности и мане сваког од тих људи из Владе која буде формирана. На крају крајева, као председник има обавезу и дужност да прати и контролише рад Владе. Уверен сам да ће особа за коју се буде определио бити особа која ће на најбољи начин водити Владу Србије - закључио је Стефановић. 
Како закон налаже, када Вучић положи заклетву, владу ће, у име премијера, до избора новог водити први потпредседник Владе Ивица Дачић, у својству вршиоца дужности премијера. Погледајте ОВДЕ шта је Стефановић рекао о потенцијалном премијерском месту за Харадинаја. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде због чега мигови и даље не стижу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА