Најновије

ЗАМИСЛИТЕ? Црногорци изненађени снажним противљењем и интервенисањем Русије да не уђу у НАТО

Црногорски министар спољних послова Срђан Дармановић изјавио је у недељу да је званична Подгорица била изненађена колико снажно је интервенисала Русија против чланства Црне Горе у Северноатлантској алијанси.

Срђан Дармановић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао како је логично што се званична Подгорица против тога бранила, јер не може да пристане да неко трећи одлучује где ће она бити, преноси Радио-телевизија Црне Горе.
"Русија се отворено мешала у наша унутрашња политичка питања, на шта нисмо, наравно, гледали са одобравањем. Русија у последње две-три године води политику интересних сфера и против је проширења НАТО-а. Ми смо одлучили да о својим основним циљевима одлучујемо сами и били смо изненађени како снажно је Русија интервенисала и наравно да смо се бранили", казао је Дармановић словачкој агенцији Таср.
Шеф црногорске дипломатије је оптужио Русију како су њене обавештајне службе отворено подржавале опозицију у Црној Гори, која је била против уласка у НАТО, па до отвореног покушаја државног удара.

Добри односи са суседима

"Наше чланство у НАТО-у није уперено ни против кога, па тако ни против Русије. Али, наравно да не можемо да пристанемо да неко трећи одлучује где ћемо бити. Имамо привредне односе са Русијом, која није наш главни економски партнер, спада у првих десет. Имали смо и још увек имамо довољно туриста из Русије. Руске инвестиције у нашу привреду су биле неефикасне", рекао је Дармановић.
Коментирајући изјаве о "великој Албанији", Дармановић је у интервјуу словачкој националној агенцији негирао тврдње како регији западног Балкана прети повратак нестабилности.
"Имамо изврсне односе са свим суседима, укључујући ту и Албанију, Косово и Македонију. Мислим да се у нашим крајевима много расправља у оквиру политичке кампање да се привуку бирачи. Албанија је чланица НАТО-а, врло јасно види своју будућност у Европској унији, такође Косово и Македонија имају као главни циљ да постану чланице ЕУ-а и НАТО-а. А ми ћемо бити земља чланица Алијансе од 5. јуна", казао је Дармановић.
Прочитајте ОВДЕ и како је то Емануел Макрон показао Трампу да није лак залогај?
Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта војни коментатор Мирослав Лазански каже на ову одлуку Црне Горе?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА