Најновије

ЕТО ШАНСЕ ЗА ФИЈАТА: БМВ затвара фабрике у Немачкој и свету!

Немачка компанија БМВ обуставу производње у Немачкој, која траје од петка, прошириће данас и на Кину и Јужноафричку Републику, пошто се произвођач луксузних аутомобила суочио с проблемом несташице делова за управљачке системе, извештава агенција “Блумберг”.

БМВ аутомобили (фото: Јутјуб принтскрин)

– Производња у фабрикама у кинеском Шенјангу и јужноафричком Рослину ће вероватно бити обустављена на један дан, док ће фабрика у Лајпцигу у Немачкој бити делимично затворена –  изјавио је портпарол компаније Мајкл Ребсток.
Погон у Лајпцигу је затворен од петка, а други у Минхену не ради од прошле седмице, јер неименовани италијански произвођач ауто-делова није могао да изврши требоване испоруке, објавио је магазин Фокус.
– Не можемо рећи у овом тренутку када ће престати обустава производње – рекао је Ребсток, додајући да ће компанија “у ходи” одлучивати о даљим прекидима због кашњења испоруке делова.
Он је навео да је вероватна финансијска штета “под контролом”, али се “још не може квантификовати”, додајући да су сви модели аутомобила од серије 1 до серије 4 погођени.
– Радна група стално ради на решавању проблема – рекао је Ребсток.
БМВ има две фабрике у североисточном кинеском граду Шењангу са локалним партнером Брилијанс Чајна Аутомотив Холдингс који производи више модела, укључујући седане серије 3 и серије 5, додаје “Блумберг”. Како су БМВ-а претворили у правог Трансформера погледајте ОВДЕ. Извор: Телеграф, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа рециклажа БМВ-а
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА