Најновије

ЛАЗАНСКИ: Ако се испостави да Вашингтон планира да наорожава Хрвате, не смемо да останемо неми

Неоусташки режим у Хрватској објавио је да планира куповину најмодернијих америчких јуришних хеликоптера типа “апач”. Загреб планира да за набавку “апача” потроши чак 400 милиона евра.

Лазански (Фото: Медија центар Београд)

Ову информацију протеклог викенда недељник Глобус је објавио како хрватско министарство одбаране планира набавку 18 борбених летелица, али и нових подморница и тенкова, као и да војску повећа са 16.000 на 25.000 људи.
Стручни саговорници упозоравају да је набавка изразито нападачких хеликоптера, какви су “апачи” озбиљна претња Србима у Републици Српској и Србији.
Према наводима, хрватска војска купује ескадрилу “правих борбених хеликоптера”, што је потврдио и хрватски министар одбране Дамир Крстичевић. Према његовим речима, Загреб се мора прилагођавати “брзим променама безбедносног окружења”.
Војни аналитичар Мирослав Лазански каже да је велико питање хоће ли САД дати Хрватима Апаче.
- Логистика “апача” је изузетно скупа, у питању су милиони на месечном нивоу. Због тога те хеликоптере немају ни неке старе чланице НАТО пакта које су много развијеније од Хрватске. Ово је, дакле , врло амбициозан план наших суседа, али мислим да је још на дугом штапу. Ипак, набавка апача који су специјализовани за противоклопна дејства, логична је одлука Хрвата јер Србија има знатано више тенкова од њих и они то доживљавају као претњу. Ако се на крају испостави да Вашингтон то планира, ми не смемо остати неми. Сигуран сам да ће наш одговор бити набавка новог оружја од Русије, пре свега модерних ПВО система – подвлачи Лазански.
Шта Лазански каже на тврдње да је спроводио медијску пропаганду у Македонији погледајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервију са Лазанским
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА