Најновије

ПУТИН: Не знамо колико је Француска независна од САД, када је реч о операцијама у Сирији

Француски председник Емануел Макрон рекао је после разговора са Владимиром Путином у дворцу Версај крај Париза, да мисли да може да сарађује са Русијом на питању Сирије, нарочито када је реч о борби против тероризма, али је подвукао да је за Француску употреба хемијског оружја црвена линија и да би у случају да се то понови одговорили одмаздом.

Макрон и Путин у Версају (Фото: Kremlin.ru)

Путин је рекао да жели поправити интеракцију са Француском по питању сиријске кризе, али је навео да они не знају колико је независна Француска од САД-а у операцијама у Сирији.
"На нашој страни постоји веома јасна црвена линија, употреба хемијског оружја од било кога", рекао је Макрон на заједничкој конференцији за новинаре са руским председником Владимиром Путином у Версају. Изјавио је и да жели демократску транзицију власти у Сирији и да се истовремено сачува сиријска држава.
"Наш апсолутни приоритет је борба против тероризма и брисање свих терористичких група, нарочито Даеша (арапски акроним за 'Исламску државу'). То је главно питање око којег имамо заједнички интерес. Према мом гледишту осим сарадње са коалицијом коју предводе САД ми на овом питању можемо ојачати партнерство са Русијом" навео је Макрон.
Нису међусобно разговарали, потврдили су обојица државника, о наводима о руском мешању у француске изборе, а на питања новинара руски председник Путин је рекао да "нема реалног основа за тврдње о миешању Русије" и да се о томе нема шта говорити.
"Што се тиче мешања, наводног мешања Русије у изборе у овој земљи, то је питање о којем нисмо разговарали. Господин председник није показао никакав интерес за то. А моје гледиште је: Зашто бисмо разговарали уопште о нечему што не постоји ?" навео је Путин.
Још је рекао да сусрет са ледерком десничарског Националног фронта Марине Ле Пен није значио покушај утицаја на француске изборе.
"Она је тражила сусрет зашто бисмо је одбили ?", још једном се запитао руски председник.
Прочитајте ОВДЕ и зашто Москва саветује Русима да не путују у Црну Гору.
Извор: Радио Слободна Европа/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Медији извештавају о "царском третману" Путина у Француској.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА